Concert de Crăciun cu acces liber pentru toți copiii
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-craciun-cu-acces-liber-pentru-toti-copiii/

Sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 11.00, Radio România oferă celor mici şi mari un cadou muzical de Crăciun. Două dintre ansamblurile instituţiei – Orchestra de Cameră Radio şi Corul de Copii, dirijor Răzvan Rădos – vor susţine la Sala Radio un concert de colinde şi cântece internaţionale de Crăciun, evenimentul fiind cu acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Liliana Matei|18 decembrie 2019

În programul concertului veți regăsi colinde românești ca „După datini colindăm”, „Ia’n sculaţi”, „Moș Crăciun”, „Sus, boieri!” sau celebre cântece de Crăciun din repertoriul altor țări, precum „Jingle Bells” sau „Joy to the World”.

Concertul se va derula sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, care se bucură de o bogată carieră în țară, dar și pe plan internațional. În 2017, a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liège (Belgia), unde a dirijat o serie de 7 concerte.  Evenimentul se va desfășura cu participarea pianistei Magdalena Faur.

10
/05
/15

E încă o primăvară incertă la București. Abia începuse luna mai, anul curent, când s-a întâmplat, la Teatrul de pe Lipscani, premiera spectacolului “Ultimul Crăciun la Paris”. Așa a fost să fie.

10
/05
/15

La aniversarea a 25 de ani de la înființarea Teatrului Masca, Casa de producție TVR vă invită la commedia dell’arte „Cafeneaua”, luni, 11 mai, ora 20:05, la TVR 2.

08
/05
/15

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

08
/05
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

07
/05
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Ultimul lungmetraj realizat în România de Mircea Săucan înainte de a fi interzis și, apoi, de a pleca în Israel, „O sută de lei” (1973) este, alături de „Meandre” (1967), al aceluiași cineast, unul dintre cele mai moderne filme ale cinematografiei române.