Concert Musica Viva – o călătorie prin lumea dansului popular european
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-musica-viva-o-calatorie-prin-lumea-dansului-popular-european/

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17:00, Fundaţia Calea Victoriei vă invită la o întâlnire cu muzica de cameră, în compania pianistei Andreea Butnaru şi a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului ,,Musica Viva”.

Un articol de Elena Simion|12 februarie 2014

 Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17:00, Fundaţia Calea Victoriei vă invită la o întâlnire cu muzica de cameră, în compania pianistei Andreea Butnaru şi a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului ,,Musica Viva”. Invitata concertului este violonista Laura Şandru.

Concertul, găzduit de Universitatea Naţională de Muzică, se înscrie în seria evenimentelor lansate în 2012 –DIALOGURI MUZICALE, proiect iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei şi pianista Andreea Butnaru. Elementul de originalitate al acestui proiect este faptul că distanţa dintre muzicieni şi public dispare, prin dialogul dintre muzicieni şi participanţi de la final. Înaintea fiecărei bucăţi muzicale, spectatorii vor afla poveşti despre compozitori, despre contextul în care au creat şi despre specificul bucăţilor muzicale interpretate.

,,Expresie a bucuriei, a comuniunii şi a ritualului, dansul, în culturile europene, este unul din marile izvoare de inspirație ale muzicii culte. Vă invităm la expresii de dans și de joc care au dăinuit peste veacuri, într-o înlănțuire de partituri sonore celebre: Bach, Sarasate, Schumann, Martinu, Elgar, Monti si Dimitrescu.“

Andreea Butnaru, pianistă, membră a Musica Viva

Programul concertului este:

Bach – Preludiu, Loure și Gavotte en Rondeau pentru vioară solo

R. Schumann – Piese în ton popular pentru violoncel și pian

P. Sarasate – Zigeunerweisen (Melodii țigănești) pentru vioară și pian

B. Martinu – Variațiuni pe teme slovace pentru violoncel și pian

E. Elgar – Salut d’amour

Monti – Csardas

C. Dimitrescu – Dans țărănesc

INFO

Concertul va avea loc în Sala Dinu Lipatti a UNMB.

Elevii şi studenţii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate (printr-un mesaj pe [email protected]) şi vor participa la concert, în limita locurilor disponibile.

Foto Musica Viva: Fundația Calea Victoriei

06
/09
/14

Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociaţia Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită în perioada 4 – 12 octombrie 2014, la un regal poetico – muzical.

05
/09
/14

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

01
/09
/14

Pianista Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu în 1964: „Imediat dupa 1989, când încă se vedeau la București urmele gloanețelor pe clădiri, la Concursul și la Festivalul Enescu veneau mari muzicieni din toată lumea. Nu poți decât să te înclini în fața acestor lucruri!”

01
/09
/14

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

31
/08
/14

Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.