Concertele și show-urile culinare, la Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertele-si-show-urile-culinare-la-divanul-degustatorilor-de-film-si-arta-culinara/

Concertele şi show-urile culinare vor anima atmosfera la cea de-a şasea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care va avea loc în perioada 21 – 30 august în Craiova şi Port Cultural Cetate.

Un articol de Liliana Matei|19 august 2015

Vineri, 21 august, în Centrul Vechi al Craiovei, de la ora 20.00, în cadrul Galei de deschidere a festivalului va concerta celebra formație românească de muzică clasică Trio Zamfirescu.

Fraţii Zamfirescu (Georgeta, Ionuţ şi Stan) sunt unii dintre cel mai buni chitarişti din România, fiind deţinătorii premiului întâi la toate competiţiile naţionale de gen şi repurtând rasunătoare succese pe plan european. Cei trei membri ai trio-ului au susţinut concerte în ţări precum Ungaria, Spania, Serbia, Germania, Italia, Grecia,Israel, Cehia sau Malaezia. Concertul va fi urmat de proiecția filmului YOL (R. Yılmaz Güney), primul lungmetraj turcesc care a câștigat Palme d’Or la Cannes în 1982.

Marți, 25 august, de la ora 00.00, în Port Cultural Cetate, va concerta formația Impex, compusă din Horațiu Serbănescu, Andrei Dinescu, Eugen Imecs, Thomas Höfer și Janin Pasniciuc. De-a lungul vremii ei au mai fondat Steaua De Mare, Zebre, Aneb și au cântat în diferite alte formații, câteva dintre ele fiind AB4, Rodion G.A., Concentration Band, EMIL, Partizan, Shamanelism, T.E.N. etc.

Chef Cezar Munteanu, deținător a mai multe premii în domeniul gastrononic, este alături de SELGROS de cîțiva ani și va susține un show culinar marți, 25 august, la prânz.

Cina de marți va fi pregătită de familia Tiberiade, căutătoare și păstrătoare a tradițiilor rome.

De asemenea, din program nu vor lipsi show-urile culinare ale amfitrionului festivalului, Mircea Dinescu.

Joi, 27 august, ora 20.00, va concerta formația Trei Parale, cunoscută mai ales pentru alăturarea muzicilor specifice spațiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei, ţigani etc.).

De la ora 23.30, va avea loc deja tradiționalul concert al fanfarei Mambo Siria.
În Galeria Port Cetate din Craiova (B-dul Unirii, nr 49), pe întreaga perioadă a festivalului, va avea loc o expoziție de fotografii vechi realizate de-a lungul cursului Dunării în România.

Cea de-a șasea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară va avea loc în perioada 21 – 30 august și va începe cu două seri de proiecţii extraordinare în aer liber în Centrul Vechi al Craiovei, recent renovat, apoi va continua din 23 august în Portul Cultural Cetate (judeţul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare.
Pe timpul desfăşurării festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului. 

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.