Concha Buika, cântăreaţa de flamenco, deschide festivalul „Viaţa e frumoasă!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concha-buika-cantareata-de-flamenco-deschide-festivalul-viata-e-frumoasa/

Astăzi, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta pe Concha Buika în deschiderea Festivalului „Viaţa e frumoasă!“, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

Astăzi, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta pe Concha Buika în deschiderea Festivalului „Viaţa e frumoasă“, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Aceasta este cunoscută pentru timbrul vocal unic, ce combină ritmurile flamenco tradiţionale cu jazz, blues sau soul.

Deţinătoare a două premii Latin Grammy, Concha Buika vine pentru prima oară în Romania, cu ocazia Festivalului „Viaţa e frumoasă!”. Printre invitații străini ai acestei ediţii care concertează la Operă se mai numără şi soprana de origine elenă Sonia Theodoridou.

Concertele susţinute de invitaţii români ai Festivalului pe scena Operei sunt dedicate, anul acesta, unor genuri deosebit de îndrăgite – operetă şi musical, spectatorii având ocazia de a întâlni nume de referinţă ale muzicii de gen din România.

Printre invitaţi se numără soprana Mioara Manea-Arvunescu, a cărei activitate solistică este celebrată într-un concert aniversar, soprana Alexandra Coman, care îl are ca invitat pe tenorul spaniol Enrique Ferrer, şi tenorul Alfredo Pascu, căruia i se vor alătura artiste din Rusia şi Ungaria.

Nume mare alături de Concha Buika în festivalul „Viaţa e frumoasă!”

Publicul va putea urmări de asemenea pe scena Operei spectacole precum „Carmen”, coreo-dramă a Teatrului Muzical și Dramatic de Stat din Georgia, „Contele de Luxemburg”, operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg-Rusia, baletul „Baiadera” al  Operei Naționale București sau „Nuntă însângerată”, adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania.

Citiţi şi: Thomas Richards susţine workshop-uri în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă’’ 

Programul include și o serie de producţii recente sau inedite, printre care spectacolul „Mozart Steps”, care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, sau spectacolul „O poveste japoneză”, o premieră la nivel național, aceasta fiind prima montare în România a unui text conceput special pentru a fi jucat în cultura originară, cea niponă, în stilul kabuki.

Concha Buika Viata e frumoasa

Concha Buika, în cadrul unui concert în Suedia

De asemenea, invitați pentru a treia oară în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă!”, Thomas Richards și Mario Biagini propun publicului două reprezentaţii ale spectacolului „The Living Room”, găzduite în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, precum şi alte evenimente ce vor avea loc în diferite spaţii din Bucureşti.

Nu în ultimul rând, Opera va mai găzdui în cadrul Festivalului expoziţii şi lansări de carte.

Info

Biletele pentru evenimente susţinute la Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara şi Biblioteca Naţională a României sunt disponibile în reţeaua EVENTIM şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti, a Teatrului Metropolis şi a Teatrului Nottara.

Foto credit: Javi Rojo, Concha Buika

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.