Concurs de benzi desenate dedicat lui Constantin Brâncuși
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-benzi-desenate-dedicat-lui-constantin-brancusi/

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la naşterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuşi, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum şi 65 de ani de la înfiinţarea Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

CNR UNESCO organizează un concurs de benzi desenate dedicat sculptorului Constantin Brâncuși. Concursul este destinat elevilor din clasele I–VIII din unitățile de învățământ publice sau private din România și este coordonat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Printre obiectivele acestui concurs se află: conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor materiale și imateriale din România; promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate; implicarea elevilor și cadrelor didactice spre stimularea laturii creative și transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO și valorile culturale naționale; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național.

Intrând în universul lui Constantin Brâncuși pe „Calea Eroilor”, descoperim monumente UNESCO cunoscute sub denumirea „Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu”. Fiecare dintre aceste monumente are o poveste. Participanții sunt invitați să realizeze 1 pagină de bandă desenată cu una dintre cele patru componente ale acestui ansamblu sau toate împreună și să transmită astfel un mesaj: ce semnifică pentru ei „Calea Eroilor”.

Regulamentul de desfășurare este disponibil în documentul de mai jos.

Evenimentul face parte din programul aniversar al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO „România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare”.

Link regulament de desfășurare:

https://www.cnr-unesco.ro/admin/uploads/847_concurs%20brancusi%202021.pdf.

Link concurs pagina CNR UNESCO:

https://www.cnr-unesco.ro/ro/program-aniversar-65-ani/concurs-de-benzi-desenate-dedicat-marelui-sculptor-constantin-brancusi?fbclid=IwAR3gaw4qcsQU6SDZi5kJofbDtjlHQ1hS5WsPSjve23mclNs45BjD9sBMFyg.

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

18
/05
/17

Astăzi este Ziua internațională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, și de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.