Concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-caricaturi-impotriva-statului-islamic/

Iranul a lansat o competiţie de caricaturi care să ironizeze gruparea militară Stat Islamic şi atrocităţile comise de aceasta, la care a invitat participanţi din întreaga lume.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2015

Organizatorii au declarat că au selectat lucrări care vor fi prezentate la patru centre culturale din Teheran, iar câştigătorul va fi anunţat la 31 mai. Potrivit agenţiei de stat IRNA, artiştii au fost sfătuiţi de Casa Caricaturii să se concentreze pe „crimele comise de Statul Islamic”.

Mohammad Habibi, secretarul executiv al concursului, a declarat că au fost selectate 280 de lucrări din totalul de 800 trimise, inclusiv din 40 de ţări precum Brazilia, Australia şi Indonezia.

Habibi a declarat pentru Tehran Times că la concurs au participat şi unii caricaturişti străini, care au fost însă obligaţi să călătorească sub pseudonim Concursdin cauza îngrijorărilor privind securitatea.

În zilele noastre, toată lumea ştie despre parazitul care se numeşte SI şi ce crime au comis ei împotriva umanităţii, artei şi culturii. Artiştii au datoria să ajute publicul să conştientizeze informaţiile despre acest grup participând la astfel de evenimente- Mohammad Habibi, secretarul executiv al concursului

Un concurent, artistul grafic Massoud Shoajaei Tabatabaii, a declarat pentru Press TV că acest concurs a fost organizat „pentru a dezvălui adevărata natură a Daesh” (numele persan al SI). „Daesh încearcă să se asocieze cu islamul dar în esenţă nu are nicio idee despre islam”, a afirmat el.

Finanţată de Guvernul din Teheran, Casa Caricaturii a organizat o competiţie pe tema negării Holocaustului după caricaturizarea Profetului Mahomed în revista franceză Charlie Hebdo la începutul anului.

Foto: Concurs de caricaturi împotriva Statului Islamic – facebook

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.