Concurs de dramaturgie contemporană la Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-dramaturgie-contemporana-la-cluj/

Asociaţia JAD, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca şi Primăria Municipiului Cluj, lansează concursul de dramaturgie contemporană „Dramaturgi clujeni 2013“.

Un articol de Andrada Văsii|22 iunie 2013

Asociaţia JAD, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca şi Primăria Municipiului Cluj, lansează concursul de dramaturgie contemporană „Dramaturgi clujeni 2013“.

Această competiție vizează descoperirea şi promovarea de noi talente clujene şi punerea în scenă a unor piese nemaijucate până în prezent.

Concursul se adresează tuturor autorilor de piese de teatru, fără limite de vârstă, care îşi asumă apartenenţa la comunitatea intelectuală clujeană (oraşul Cluj-Napoca şi regiunea Cluj), fie prin rădăcini, familie, studii, meserie sau idealuri de viaţă.

Un câștigător pus în scenă la Teatrul Național

Textele sunt aşteptate, în format electronic, la adresa [email protected], în perioada 20 iunie-20 august 2013. Nu se va primi decât un singur text per autor. Alături de texte, autorii vor trimite datele la care pot fi contactaţi (adresă, telefon, email).

Evaluările anonime ale juriului vor fi făcute publice în cursul lunii octombrie, iar piesa care va întruni unanimitatea pentru marele premiu va fi jucată pe scena Teatrului Naţional, în studioul Euphorion, până la finele acestui an.

Foto credit: UNATC, spectacolul „Livada de Vișini“ (Facebook)

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

24
/04
/23

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a XVII-a ediție în Sala Mare a Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București. Evenimentul organizat pe 25 aprilie va fi prezentat, în premieră, de duo-ul format din actrița și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

24
/04
/23

„Nu-i stradă pe lume mai chinuită, mai muncită, mai mişcătoare în silinţele ei de a face din atâtea contraste puţintică armonie. Şi poate nu-i stradă care să închege în atare măsură gândurile unui popor. Podul Mogoşoaiei e plămădit cu sufletul nostru.”

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.

21
/04
/23

Ultima săptămână a lunii aprilie aduce pe scena Operei Naționale București titluri de operă și balet din repertoriul clasic universal precum „Nabucco" de Giuseppe Verdi, „La Bohème" de Giacomo Puccini, „Raymonda" de Alexander Glazunov și „La Traviata" de Giuseppe Verdi, dar și o seară de lieduri intitulată „Moşteniri muzicale" închinată compozitorului Marțian Negrea.