Concurs pentru copii, în cadrul festivalului RADAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-pentru-copii-in-cadrul-festivalului-radar/

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă şi distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animaţii, ajutându-i să înţeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

Un articol de Liliana Matei|5 iulie 2020

RADAR Kids și Lidl România lansează un concurs inedit adresat copiilor, în cadrul proiectului Biblioteca de New Media Art pentru copii. Aceștia sunt chemați să devină coautorii unei animații de 40 de secunde ce va fi prezentată în cadrul festivalului RADAR, sub forma unei experiențe imersive.

Conținutul Bibliotecii este realizat de artiștii new media Vână Animation Studio și Aural Eye, oferind copiilor o serie de tutoriale și informații care le deschid ușile în culisele desenelor animate. Cei mici învață cum este organizat un studio de animație, ce roluri ar putea să ocupe, află ce este un storyboard, câte tipuri de animație există, cum ia naștere un personaj și o poveste animate și sunt familiarizați cu tehnologiile folosite în animație.

Până în acest moment, Vână Animation Studio și Aural Eye, împreună cu copii de la Școala Step by Step, au dezvoltat totodată și o poveste animată intitulată Zburătorul. Prin concursul „Fii mini-animator coautor” RADAR Kids își propune să găsească finalul poveștii prin implicarea mai multor copii. Pentru a participa la concurs, copiii trebuie să urmărească cum ia naștere această poveste pe site-ul Lidl.ro și să contribuie cu propriile lor idei sau desene care să o îmbogățească.

Juriul reprezentat de VÂNĂ și Aural Eye va alege 5 câștigători care-și vor regăsi ideile la finalul unei animații de 40 de secunde, prezentată sub forma unui show imersiv ce va putea fi experimentat în cadrul RADAR, secțiunea RADAR Kids.

În plus, aceștia mai primesc și o bicicletă și un hanorac cu propriul lor desen imprimat pe el, iar următorii 5 primesc câte un card Lidl în valoare de 100 de lei.

Parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities – RADAR Kids este un loc de joacă art & tech. Aici cei mici au ocazia să interacționeze cu tehnologii creative surprinzătoare și cu adevărat fascinante pentru ei, cum sunt realitatea virtuală sau augumentată, inteligența artificială sau video-mappingul, într-un spațiu imersiv și interactiv.

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.