Concurs pentru liceeni: Do you speak Cinema?
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-pentru-liceeni-do-you-speak-cinema/

Eşti liceean? Atunci eşti invitat să vezi filmele Cinema-Edu şi să câştigi premii. Participă la concursul „Do you speak cinema?”, arată că eşti original şi creativ şi ai şansa să îţi alegi chiar tu ce vrei să câştigi.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Cinema-Edu este cel mai extins proiect gratuit de educaţie cinematografică şi socială din ţară. Până la sfârşitul lunii mai, liceenii au ocazia să vizioneze săptămânal filmele Cinema-Edu.

Pentru a intra în concursul „ Do you speak Cinema?” trebuie doar să arăţi că îţi plac filmele din cadrul ediţiei a IV-a din 2014 la care ai participat împreună cu colegii ( Io e te/Eu şi tu, El bola/Bila, Arrugas/Riduri, Incendies/Incendii, Starbuck, O lacrimă de fată, Matei, copil miner, Les quatre cents coups/Cele 400 de lovituri, Les Parapluies de Cherbourg/Umbrelele din Cherbourg, La Fille du 14 juillet/Fata pe care am cunoscut-o pe 14 iulie, Le Jour des corneilles/Ziua ciorilor ). Pentru a vedea programul filmelor intră aici.

Cinema-Edu afis

Do you speak Cinema?

Conceptul concursului este unul simplu. Trebuie să arăţi că stăpâneşti limbajul cinematografic. Fie că îţi place să scrii, fie că eşti talentat la desen sau eşti pasionat de fotografie, acesta este concursul potrivit pentru tine.

Ce trebuie să faci?

Trimite un text (maxim 500 de cuvinte) sau o fotografie/desen ( însoţite de o scurtă descriere) despre unul din filmele din lista de mai sus, care te-a inspirat cel mai mult. Trimite materialul pe adresa [email protected]. Acesta o să apară pe pagina de facebook Cinema-Edu în albumul Concurs „ Do you speak Cinema?”. Cel care are cel mai popular material şi strânge cele mai multe like-uri va putea să îşi aleagă premiul dorit. Restul premiilor vor fi acordate prin tragere la sorţi.

Perioada de desfăşurare: 24 martie- 20 mai

Ce premii poţi câştiga:

– pachete cu produse AVON pentru El şi EA în valoare de 200 ron.

– un abonament la Decât o Revistă

– 3 abonamente de cinci intrări gratuite la film la Cinema Elvira Popescu

– două certificate care scutesc taxa de înscriere la orice tip de examen de limba engleză Cambridge, organizat de centrul European Examinations Centre (EEC). European Examinations Centre este o instituţie autorizată de prestigioasa  Cambridge English, să furnizeze în România examenele de certificare a cunoştintelor lingvistice pentru limba engleză.

– 10 simulări de competenţe digitale ECDL(European Computer Driving Licence)

– 5 serii de înscriere generale unice ECDL valabile pentru orice tip de certificare ECDL, prin care vă înscrieţi gratuit în programul de certificare ECDL, la orice examen şi oricând. European Computer Driving Licence este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale, recunoscut în 150 de ţări. Mai multe detalii, aici.

Cinema-Edu se defăşoară în Bucureşti, Toplița, Corabia, Timișoara, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia, Ardud, Râşnov şi Slatina. Aşadar dacă locuieşti într-una din aceste localităţi, aşteptăm să te înscrii. Echipa Cinema-Edu îţi urează vizionare plăcută şi mult succes! Găseşte-ţi inspiraţia şi răspunde la întrebarea „ Do you speak Cinema?” prin cuvinte sau imagini!

Înainte de înscriere vă rugăm să consultaţi regulamentul afişat pe site-ul www.cinema-edu.ro .

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.

10
/06
/22

Jocurile, atelierele și distracția în aer liber se întorc la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, într-un program extins, dedicat copiilor și părinților prezenți la Cluj-Napoca între 18 și 26 iunie.

09
/06
/22

În lunile iunie și iulie, Institutul Cervantes din București și Happy Cinema propun publicului interesat de artă o serie de proiecții de filme documentare având ca subiect diverse figuri iconice ale artei spaniole contemporane: Salvador Dalí, Generația Buñuel, Dalí, Picasso, Muzeul Prado, Remedios Varo, Antonio López. Proiecțiile vor avea loc în Sala Auditorium a Institutului Cervantes (Bulevardul Regina Elisabeta 38), în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00.

09
/06
/22

Filmul “Metronom” (2022), premiat pentru regie în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, va deschide a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, care se va desfăşura în perioada 14-17 iulie. Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului Alexandru Belc şi a tinerei actriţe Mara Bugarin, originară din Timişoara.

08
/06
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunță un parteneriat cu platforma TikTok, prin care își propune să aducă în focus creatorii români de conținut pasionați de cinematografie și să îi invite să-și găsească inspirația la cel mai mare eveniment de film din țară. Parteneriatul include un hashtag challenge, care va culmina cu un eveniment de premiere special la Cluj-Napoca, și un Masterclass VFX pentru adolescenți susținut de Robert Tatoi, în cadrul EducaTIFF.

08
/06
/22

Aurel Marton și-a petrecut peste 20 de ani în detenție. Acum se străduiește să ducă o viață normală, alături de familie. Povestea vieții sale și, mai ales, iubirea față de animalele abandonate, i-au atras atenția regizorului Mihai Dragolea, care l-a distribuit în noul său scurtmetraj. „Aurică, viață de câine”, care spune povestea unui evadat ce trăiește într-un lan de porumb și care se împrietenește cu câinele unui sătean de la care fură mâncare, va avea premiera în competiția Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), joi, 23 iunie, la Cinema Florin Piersic (Cluj Napoca).

08
/06
/22

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, singura manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a opta ediții, care va avea loc între 8 -11 septembrie 2022, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt: 24 iunie (normal) și 15 iulie (târziu).

07
/06
/22

10 pentru FILM, programul care intermediază întâlnirea între actori români de teatru și lumea cinematografiei, a ajuns la cea de-a 11 ediție. O rampă de lansare pentru peste 100 de artiști talentați de pe scenele teatrelor din România, 10 pentru FILM își continuă misiunea și în 2022, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 - 26 iunie 2022). Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la TIFF, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

06
/06
/22

Chef-ul Adi Hădean vine la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022 pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day. Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiționale din țara vecină, pe care clujenii sunt invitați să le încerce pe 20 iunie la un eveniment special, care va fi organizat pe strada Potaissa din centrul orașului. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate inițiativei #SolidarSocial, care livrează mese calde refugiaților.

02
/06
/22

Fidel misiunii sale de a cultiva pasiunea publicului tânăr și foarte tânăr pentru arta cinematografică, programul EducaTIFF continuă să se dezvolte la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). Calendarul evenimentelor include anul acesta o amplă selecție de filme dedicate copiilor și adolescenților, ateliere creative și cursuri de jurnalism de cinema, dar și o prezentare în premieră a opționalului de educație cinematografică, care va fi testat pe parcursul unui an școlar la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, la inițiativa Asociației Festivalului de Film Transilvania (AFFT).