Contemporan cu pandemia: o capsulă a timpului lansată de Teatrul Nottara, la împlinirea a 75 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/contemporan-cu-pandemia-o-capsula-a-timpului-lansata-de-teatrul-nottara-la-implinirea-a-75-de-ani/

Dacă într-un context obişnuit, cei 75 de ani de la înfiinţare ar fi fost celebraţi printr-o serie de evenimente speciale, de această dată, Teatrul Nottara a ţinut să marcheze cele trei sferturi de veac printr-o capsulă a timpului care să imortalizeze ce a însemnat pentru un actor să fie „Contemporan cu pandemia”.

Un articol de Liliana Matei|27 decembrie 2021

Anul 2021 marchează împlinirea a 75 de ani de la înființarea Teatrului Nottara. Inaugurat în 1946, sub denumirea de Teatrul Odeon, ca o companie particulară, în clădirea construită de inginerul Liviu Ciulley, devine, după Naționalizarea din 1948, Teatrul Armatei. Din 1960, primește, drept patronimic, numele marelui actor Constantin I. Nottara. Un teatru cu o istorie bogată, din care nu au lipsit provocările. Supraviețuirea în pandemie este una dintre ele.

 

Într-un clip video, care poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției, actorii din trupa teatrului povestesc despre provocările, frustrările, fricile, dar și lucrurile bune pe care le-au experimentat în timpul pandemiei.

 

Într-o etapă viitoare a proiectului, Teatrul Nottara va invita liceeni să scrie despre ce a însemnat pentru un adolescent să fie contemporan cu pandemia, iar eseurile vor fi publicate într-un ziar. Publicația va fi, de asemenea, inclusă în capsula timpului care ar trebui să fie (re)deschisă în anul 2096, adică peste încă 75 de ani, când Teatrul Nottara va împlini 150 de ani.

Pentru ca imaginile pregătite pentru posteritate să poată fi urmărite la deschiderea capsulei, acestea vor fi transferate periodic pe alt suport de stocare, pe măsură ce vor deveni depășite cele existente.

 

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție!

18
/09
/24

Centrul Național al Dansului București și Rezidența9 organizează în perioada 27 septembrie - 19 octombrie o expoziție amplă dedicată coregrafei și dansatoarei Miriam Răducanu și a impactului pe care l-a avut asupra mai multor generații de artiști.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.