„Convorbiri cu Alex. Ştefănescu. Ioana Revnic“ – lansare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/convorbiri-cu-alex-stefanescu-ioana-revnic-lansare-la-salonul-international-de-carte-bookfest-2013/

Editura ALLFA vă invită sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în standul Editurii ALL la evenimentul de lansare a cărţii „Convorbiri cu Alex. Ştefănescu. Ioana Revnic“.

Un articol de Andrada Văsii|31 mai 2013

Editura ALLFA vă invită sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în standul Editurii ALL la evenimentul de lansare a cărţii „Convorbiri cu Alex. Ştefănescu. Ioana Revnic“.

Despre cel care a scris despre alții

Într-o carieră literară de cincizeci de ani, Alex. Ştefănescu a scris despre câteva mii de autori. I-a portretizat, le-a analizat opera, le-a povestit viaţa. Dar cine este Alex. Ştefănescu? De ce s-a dedicat criticii şi istoriei literare? Cu ce se ocupă în afară de literatură? Pe cine a iubit? Ce prieteni are? Care sunt adversarii săi? La aceste întrebări şi la multe altele a obţinut răspunsuri Ioana Revnic. Ea l-a determinat pe Alex. Ştefănescu să spună adevărul, tot adevărul şi numai adevărul.

Un critic literar față în față cu o scriitoare

Alex. Ștefănescu este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. Autor a mii de articole și a 20 de cărți, dintre care a avut un mare ecou „Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000“, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei).

Ioana Revnic a publicat studii literare și interviuri în volume colective, articole și interviuri în diverse reviste culturale. Este cunoscută pentru volumul de interviuri „Dresură de lei“.

Info:

Invitaţi: Alex. Ştefănescu, Ioana Revnic, Dan C. Mihăilescu (critic literar), Daniel Cristea-Enache (critic literar)

Invitaţi speciali: Mihai Cimpoi (academician), Grigore Cartianu (publicist)

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Standul Editurii ALL – pavilion C1, Complexul Expoziţional Romexpo

Foto credit: editura All, Alex Ștefănescu-arhivă personală (Facebook)

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.