Copacul cu Cărți, în Parcul Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/copacul-cu-carti-in-parcul-cismigiu/

Bucureştenii sunt aşteptaţi la o nouă sesiune de relaxare în aer liber, în perioada 1 iulie – 31 august, în Parcul Cişmigiu, unde va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului Copacul cu Cărţi. Peste 150 de romane şi publicaţii sunt puse în mod gratuit la dispoziţia vizitatorilor.

Un articol de Petre Ivan|1 iulie 2015

Pe lângă lectura în aer liber, programul evenimentului Copacul cu Cărţi cuprinde şi o serie de ateliere pentru copii, prin care aceștia vor explora lumea origami şi vor păși în universul personajelor preferate prin pictura pe faţă.

Succesul de care s-a bucurat Copacul cu Cărţi la prima ediţie Copacul ne-a determinat să extindem evenimentul pe parcursul a două luni. Prin această inițiativă sperăm să (re)aducem farmecul cărţilor tipărite în atenţia bucureştenilor de toate vârstele, oferindu-le o alternativă culturală de relaxare şi de petrecere a timpului liber. –  Florentina Oancea, coordonator proiect cultural Copacul cu Cărți.

Adulţii sunt invitaţi la o serie de workshop-uri practice şi creative, precum cel de Fashion – „Dress for success”, unde vom afla despre cum putem folosi hainele ca pe un instrument al exprimării personalității, cel de tehnici de automasaj sau atelierul Idei Cusute.

Cei dornici de mişcare sunt așteptați la cursuri de auto-apărare Krav Maga – sistem de luptă derivat din metoda militară folosită de forţele speciale israeliene sau cele de Tai Chi.

Serile vor fi dedicate sesiunilor Live de DJ şi saxofon cu ArtHitEctronic & Friends, show-urilor de improvizaţie şi concertelor de pian cu Flavian Chitic şi Denisa Bozoancă.

Intrarea la toate activitățile din cadrul evenimentului Copacul cu Cărţi este liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (A.C.U.M).

Foto: Copacul cu Cărți  – www.facebook.com/CopaculcuCarti.

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.

24
/02
/22

CARTEA DE CINEMA Cinefilii care au îndrăgit celebra autobiografie a lui Ingmar Bergman, “Lanterna magică”, apărută şi în română la Editura Meridiane în 1994, s-ar putea să fie puţin dezamăgiţi sau măcar surprinşi de continuarea volumului, lansată la noi cu titlul “Imagini. Viaţa mea în film” şi scoasă recent de Editura Nemira (în traducerea Ioanei Ghişa şi cu o prefaţă de Andrei Gorzo).

18
/02
/22

Inspirată de prietenia dintre Constantin Brâncuși și James Joyce, pianista Ana Silvestru a pus în scenă un concert de muzică clasică. Acesta va avea loc la Sala Radio de la București chiar de ziua lui Constantin Brâncuși, pe 19 februarie, de la ora 19:00.

15
/02
/22

Editura Humanitas Fiction și Institutul Cervantes din București vă invită miercuri, 16 februarie, ora 19.30 la o întâlnire online cu scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate prilejuită de lansarea romanului Un ceai la capătul lumii – recent apărut în traducerea Tudorei Șandru Mehedinți în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – un roman memorabil despre aventura vieții, inspirat de povestea reală, relatată în 2009 de revista Time, a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane. Participă: Scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate, Tudora Șandru Mehedinți, traducătoarea romanului, Ana Maria Onisei, scriitoare și jurnalist cultural și Dana Pîrvan, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

14
/02
/22

Școala Gimnazială Nr. 194, București, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează marți, 15 februarie, de la ora 10.00, evenimentul on-line ”Cu cărțile deschise...”, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii.

10
/02
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, sărbătorește Ziua Națională a Lecturii printr-o serie de activități online si offline. Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susține un atelier de lectură pentru copii.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.