Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, primul film caritabil din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/copacul-dorintelor-amintiri-din-copilarie-primul-film-caritabil-din-romania/

Filmul Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie este inspirat de poveştile adevărate ale fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei şi va avea avanpremiera de gală miercuri, pe 23 martie, ora 19.30, la Cinema City din Ploieşti Shopping City, în prezenţa echipei filmului.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2022

Regizat de Andrei Huțuleac, după un scenariu semnat de Matei Dima (BRomania) și Mihai Mănescu (Brand & Communications Manager HOSPICE Casa Speranței), lungmetrajul are ca punct de plecare poveștile adevărate ale mai multor copii, pacienți ai fundației din Adunații Copăceni și a fost creat pro bono, toate încasările fiind direcționate către HOSPICE Casa Speranței și serviciile gratuite de îngrijire paliativă pe care aceasta le oferă copiilor și familiilor. Filmul este produs de Prietenii Casei Speranței, Colorbitor, Viva la Vidra și Chainsaw Europe. Lungmetrajul este distribuit de Vertical Entertainment și va putea fi văzut doar în cinematografele din România.

Proiecție specială de gală, în prezența echipei filmului, la Ploiești Shopping City

Avanpremiera va avea loc pe 23 martie, ora 19.30, la Cinema City din Ploiești Shopping City, în prezența echipei filmului: regizorul Andrei Huțuleac, scenaristul și actorul Matei Dima (Bromania), Mihai Mănescu (scenarist & producător), și actrița principală, Maya Noelle Prediger. Andrei Huțuleac este unul dintre cei mai talentaţi actori şi regizori ai tinerei generaţii, cunoscut pentru rolurile sale din teatru şi film, cvadruplu nominalizat la premiile UNITER și dublu câștigător al acestor premii în 2017 și 2019. Lungmetrajul său de debut, Dog poop girl, a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF – Transilvania International Film Festival în 2021.

Proiecția filmului va fi precedată de o sesiune de Meet & Greet și autografe.

Un adevărat apel la fantezie și speranță, Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie este un film pentru întreaga familie, care ilustrează călătoria fantastică a Marei (Maya Noelle Prediger) dintr-un centru de îngrijiri paliative în lumea de basm a satului Humuleşti, aşa cum este el prezentat în cea mai cunoscută carte a lui Ion Creangă, Amintiri din Copilărie. Filmul readuce în prim plan una dintre cele mai importante opere literare pentru copii, o capodoperă care a încântat copilăria unor întregi generaţii din ultimul secol şi care nu a fost adaptată pentru marele ecran decât o singură data în 1965, în ecranizarea cu același nume, Amintiri din Copilărie, în regia Elisabetei Bostan.

Toate încasările rezultate în urma distribuţiei filmului Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie vor fi direcţionate către HOSPICE Casa Speranţei, astfel încât fundaţia să continue să ofere servicii gratuite de îngrijire paliativă pentru cât mai mulţi pacienţi care au nevoie de acest lucru.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.