Copiii sunt invitați să-l descopere pe marele pictor român Nicolae Tonitza, la Art Safari Kids
https://www.ziarulmetropolis.ro/copiii-sunt-invitati-sa-l-descopere-pe-marele-pictor-roman-nicolae-tonitza-la-art-safari-kids/

Art Safari Kids, programul educaţional al Pavilionului de Artă București — Art Safari, invită şi anul acesta copiii să se bucure de artă şi să-i descopere pe marii pictori români.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2019

Timp de 10 zile, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creația lui Nicolae Tonitza, atât în cadrul Pavilionului Muzeal dedicat marelui pictor, pe un traseu redesenat pe înțelesul lor, cât și în cadrul atelierelor de creație. Art Safari are loc la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

Programul educațional Art Safari Kids, își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta și să interacționeze cât mai des cu aceasta, învățându-i lucruri noi despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români.

Toți copiii sunt mici artiști, iar prin artă învață să vadă și să înțeleagă altfel lumea și armoniile naturii. Timp de 10 zile, îi invităm să lase tabletele deoparte și să se dedice artei, la Art Safari Kids, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, prin Expo Arte. Vor găsi aici o lume cu povești despre marii pictori, o lume în care ei sunt artiști și creează înconjurați de tablouri și culori, un loc de joacă altfel, în care explicăm arta pe înțelesul lor. Art Safari Kids este un proiect fără de care nu ne mai imaginăm Art Safari București – an de an, creștem tinere generații iubitoare de artă. Anul trecut, peste 3000 de copii ne-au trecut pragul, iar anul acesta, credem că Tonitza și ochii rotunzi și negri din picturile sale vor atrage toate privirile celor mici”, a declarat Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Ateliere de creație pentru trei grupe de vârstă

Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură pe pânză, sculptură, ilustrație în pasteluri creatate și bandă desenată, adaptate în funcție de grupa de vârstă a copiilor.

Pe lângă atelierele de creație, copiii vor avea parte de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei, unde toți ochii vor fi pe Tonitza. Art Safari București pune în scenă cea mai mare expoziție dedicată marelui pictor roman Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani – Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curatoriat de Zoltán Soós.

Firul roșu al expoziției va fi chiar universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român. În acest sens, vor fi expuse pe lângă lucrări de pictură, sculptură și grafică și obiecte vestimentare ale copiilor din mediul rural și urban, jucării, obiecte de uz școlar, toate din perioada interbelică.

Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe Artsafari.ro.

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfăoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România. Art Safari 2019 este format din patru Pavilioane expoziționale distincte, două programe educaționale – Art Safari Kids & Art Talks, o librărie și o cafenea. Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții.

Foto: Diana Oros / Art Safari

 

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

09
/06
/18

Arhiepiscopia Romano-Catolică București și Muzeul Național de Artă al României organizează în perioadă 13 iunie – 2 septembrie 2018 expoziția „Fericitul Vladimir GHIKA – In spiritu caritatis – DESENE”. Lucrările, prezentate în premieră în România, vor fi expuse în Sălile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 49-53, din capitală. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 12 iunie, ora 17.00.

06
/06
/18

creart și Formare Culturală organizează pe 6 iunie 2018, de la ora 19:00, în offline și online, o dezbatere pe tema noilor tehnologii în creșterea și dinamizarea publicurilor culturale. Offline: Sala Teatrelli: theatre, music and more din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București. Online live și ulterior: Contul de Youtube Modernism.ro

31
/05
/18

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziții cu 19 ținute, colecția intitulându-se Jellyfish on Pluto.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

25
/05
/18

Artistul român Hamid-Nicola Katrib își va împărtăși una dintre viziunile sale asupra artei moderne într-un cadru urban, părăsit și uitat de timp, care va anima locația într-o viziune suprarealistă plină de emoții. Amprenta artistului, atent conturată în Big Bang - vernisajul pe care îl pregătește pentru data de 7 iunie 2018, se va reflecta în 11 tablouri suprarealiste pictate de acesta în ulei, însă vedeta serii va fi instalația denumită „The End”.

24
/05
/18

Pe durata Festivalului Internaţional de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie), Ziarul Metropolis vă va ține la curent cu cele mai importante evenimente de la Cluj.

22
/05
/18

Între 20 și 29 aprilie, la hub-ul cultural POINT a avut loc NOVA, festival de noi tehnologii în artele performative. La invitația POINT, peste 30 de creatori și artiști români și internaționali au ținut workshopuri, conferințe, performance-uri.