,,Copilăria lui Beethoven” – concert pentru copii, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/copilaria-lui-beethoven-concert-pentru-copii-la-ateneul-roman/

Duminică, 7 iunie (ora 11.00), la Ateneul Român, va avea loc concertul-spectacol ,,Copilăria lui Beethoven”, din cadrul seriei educative ,,Clasic e fantastic”.

Un articol de Liliana Matei|21 Mai 2015

Interpretează: Filip Ristovski, Valeria Cristia, Sabrina Iaschievici, Alexandra Badea, Monica Ciuta, Alexandru Unguru, Monica Bustean si Raluca Ouatu. Cu participarea Cvartetului Virtuoso. Comentează: Cristina Sârbu

Ludwig van Beethoven a fost şi el considerat copil minune asemenea lui Wolfgang Amadeus Mozart. Sub atenta şi neândurătoarea supraveghere a tatălui său, Ludwig era obligat să execute ore întregi la pian, chinuitoare exerciţii de degete. Dar, de câte ori putea, copilul prefera să încerce să redea prin sunete, prin improvizaţii inspirate, sentimentele omeneşti, bucuria, pasiunea, tristeţea, deznădejdea…..folosind din ce în ce mai multe note, armonii tot mai bogate şi nuanţe cât mai diverse de la piano ( foarte încet) la fortissimo ( foarte tare). În casa Beethoven pianul se auzea zi şi noapte spre disperarea şoriceilor care nu reuşesc să mai doarmă nicio clipă. Greu de făcut liniște într-o casă de muzicieni în care copiii, tatăl și mai înainte bunicul au trăit din muzică! Lola nu pare să sufere prea mult căci, se ştie, pisicilor le place întunericul, ele văd noaptea la fel de bine ca şi ziua.

Ludwig van Beethoven avea 10 ani cand i s-a publicat prima compoziţie: o Temă cu variaţiuni. Aşa a început drumul care a dus mereu în sus, pană la celebra Simfonie nr. 9 al cărei final, Oda bucuriei este astăzi imnul Uniunii Europene.
Sică, Rică şi Lola au rămas mulţi ani alături de compozitor, l-au însoţit în călătoriile lui prin Europa, au învăţat lucruri minunate despre muzică şi povestesc, povestesc, povestesc….

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 27 mai, ora 12
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări grupuri şcolare : info@fge.org.ro, înainte de data în care se pun biletele în vânzare.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

Page 1 of 12512345...102030...Last »