Corina Șuteu: „Constatăm că dezastrul pentru arte e mult mai mare astăzi!“
https://www.ziarulmetropolis.ro/corina-suteu-constatam-ca-dezastrul-pentru-arte-e-mult-mai-mare-astazi/

Într-un editorial publicat în „Revista 22“, Corina Șuteu, personalitate a vieţii culturale din România, atrage atenţia asupra situaţiei dificile a teatrelor bucureştene. „Grija pentru banul public e aceea de a-l cheltui cu sens, nu de a-l economisi prosteşte!“, punctează Corina Șuteu.

Un articol de Ziarul Metropolis|24 martie 2022

„Cerând unor instituții subvenționate să obțină profit, penalizând managerii pentru lipsa încasărilor din bilete în condițiile restricțiilor datorate pandemiei, neținând cont de mandatul lor determinat și de condițiile dificile în care l-au dus la îndeplinire în ultimii doi ani, se generează doar frustrări și neîncredere față de autoritatea publică locală. Ce preocupare concretă și eficientă a avut ea față de aceste instituții în tot acest timp?“, scrie Corina Șuteu în articolul cu titlul „Un dezastru NEanunțat: Nicușor Dan și teatrele primăriei“.

Click pe link pentru a citi articolul integral în Revista 22.

Credit foto: Ciprian Hord

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.