Corsarul (Hoţul de mare), la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/corsarul-hotul-de-mare-la-opera-nationala-bucuresti/

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodoraşcu.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2014

Corsarul, palpitanta poveste a baletului îi are în centru pe Konrad, un pirat curajos, și Medora, o frumoasă fată, a rămas pe gustul spectatorilor îndrăgostiţi de baletul clasic, de la premiera sa până în prezent.

Rolurile Medora, Gulnara, Ali, Birbanto şi Prietena lui Birbanto vor fi interpretate în debut de către Sena Hidaka, balerina japoneză, care a fost distinsă recent cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, absolventă a Academiei Vaganova din Sankt Petersburg (Rusia);

CorsarulBianca Stoicheciu, absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”; Lorena Negrea, care a participat la stagii de dans susţinute de maeştrii Massimo Gerardi, Paul Boss, Cristina Hamel; Shuhei Yoshida, laureat al competiţiilor All Japan Ballet Competition (2011) şi NBA Ballet Competition;

Călin Rădulescu, care s-a pregătit şi a colaborat cu Stanton Welch (director al Baletului din Huston şi coregraful Baletului Australian), Robert Barnett (fost director al Baletului din Atlanta), cu coregraful Amedeo Amodio etc; Alice Minoiu, cu stagii de pregatire în Irvine – California şi Houston, Texas.

 

INFO CORSARUL

 

Balet în trei acte de Adolphe Charles Adam

Libretul de Vasili Medvedev după Jules Henri St. Georges şi Joseph Mazilier

Dirijor: Ciprian Teodoraşcu

Regia şi coregrafia: Vasili Medvedev, adaptare după Marius Petipa

Scenografia: Adriana Urmuzescu

Foto: Corsarul – ONB

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.