Costel Constantin- interviu despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/costel-constantin-interviu-despre-steaua-pe-care-o-va-primi-pe-aleea-celebrita%e1%b9%adilor/

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele […]

Un articol de |19 octombrie 2012

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele pe Aleea Celebritãṭilor. Mai jos veṭi putea citi un interviu cu un mare actor care vorbeşte deschis despre tumultul vieṭii de artist.

Andrada Vãsii: Cum v-aṭi simṭit în momentul în care aṭi aflat despre aceastã decizie ( n.a.: de a primi o stea ). Ce înseamnã pentru dumneavoastrã acest lucru?

Costel Constantin: Vreau sã vã spun ceva; m-am gândit întotdeauna cã mai sunt foarte mulṭi actori, mai în vârstã, mari actori, cum ar fi Carmen Stãnescu, şi alṭii care n-au primit şi mã gândeam cã ar putea sã fie şi rândul meu la un moment dat, dar dupã ce aceştia vor primi distincṭia. Este o distincṭie frumoasã. Ţine de respectul pe care îl au bucureştenii şi spectatorii faṭã de noi, de aceastã meserie a noastrã; meserie pe care noi ne-o facem cu toatã dragostea, deoarece altfel nu s-ar putea.

A.V.:  Cea de-a doua întrebare ṭine un pic de organizare. Ştiu cã lucraṭi foarte mult zilele acestea. Cum reuşiṭi sã faceṭi faṭã unui asemenea ritm alert ?

C.C. : Cum fac faṭã? Am învãṭat în toṭi anii de meserie – pentru cã eu am fãcut teatru, film, radio şi am prezentat şi o emisiune în direct- ( n.a.: este vorba despre emisiunea Viaṭa Satului de la TVR ); directul te învaṭã. Emisiunea m-a interesat din punctul de vedere al directului- care este cu totul şi cu totul altceva. În plus, am fãcut în ultima poerioadã pe parcursul a 15 luni, 300 de episoade în douã seriale de televiziune. Si vreau sã vã spun cã este o experienṭã absolut unicã. Ştiṭi cã în serialele de televiziune important este sã se respecte programul tehnic, sã se filmeze numãrul de secvenṭe pe zi. Atunci eram în prizã directã, totul trebuia fãcut rapid şi trebuia o vitezã mare de mobilizare de a reuşi sã faci exact tot ce ṭi-ai propus.Acest lucru m-a ajutat foarte mult.

A.V. : Ce este mai aproape de sufletul dvs ? Teatrul sau televiziunea ?

C.C. : Cel mai aproape de sufletul meu este teatrul şi va rãmâne întotdeauna aşa.

A.V. : Ce sfat aveṭi pentru generaṭia tânãrã de actori care pãşeşte acum pe scenã ?

C.C. : Sã încerce. Dacã iubesc atât de mult aceastã meserie – sã o facã ; chiar dacã sunt puṭini bani. Dacã o iubesc cu adevãrat trebuie sã se sacrifice. Altfel nu se poate.

A.V.: Ultima întrebare: unde vã vedeṭi peste cinci- zece ani?

C.C:  Mã vãd în noua salã a Teatrului Naṭional care sper ca în cinci zece ani sã fie gata. [n.a. : dl. Costel Constantin râde]

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

08
/06
/17

Între 20-27 mai, Buzăul a devenit scena Festivalului ”Buzău Iubește Teatrul”, un ”nou festival vechi” împrospătat cu un nume și un concept de organizare nou. Spectacole dintre cele mai noi și apreciate din București, dar și două spectacole din Piatra Neamț și Suceava, o secțiune pentru studenți și alta pentru copii, spectacole de stradă și conferințe. L-am prins pe foarte activul director Adrian Găzdaru în mijlocul festivalului și l-am rugat să-și tragă puțin sufletul și să ne povestească despre FBIT.

05
/06
/17

Dramaturgul Saviana Stănescu, născută în România și stabilită în Statele Unite ale Americii, a fost invitată recent să țină, alături de Matei Vișniec, un workshop de scriere dramatică în cadrul programului POINT New Writing, desfășurat la festCO 2017. Despre întâlnirea sa cu tinerii dramaturgi de la noi, dar și despre cum se scrie teatru azi, în rândurile care urmează...

02
/06
/17

"Limitările financiare pot fi luate ca un imbold creativ, dar numai dacă integrezi constrângerile bugetare de la început în procesul creativ", afirmă Antoine Le Bos, consultant de scenariu în cadrul "Less is More", o platformă europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, care va desfăşura la TIFF un workshop.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

18
/05
/17

Scriitorul din Basarabia se află în plină mică trilogie a marginalilor, din care a publicat primele două volume: „Sectanții” și „Bandiții”. Atenție, urmează un interviu neconvențional! Despre cultură și războaie, despre cărți, tineri și nostalgie. Se pune chiar și întrebarea: „Ești un agent al Kremlinului, Vasile?“

16
/05
/17

Este unul dintre profesorii fondatori ai şcolii de teatru clujene și a instruit cinci generaţii de absolvenţi ai secţiei române de actorie. Miklós Bács vorbește despre povestea sa de viață și teatru și rolul Faust din spectacolul cu același nume în regia lui Silviu Purcărete, jucat la Teatrul Național ''Radu Stanca'' din Sibiu.

11
/05
/17

Profitând de lansarea în limba română a romanului „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” (ed. Humanitas, 2017), de Care Santos și Francesc Miralles, am provocat-o pe celebra scriitoare catalană la un exercițiu de rememorare a traseului său – de la primul concurs literar câștigat, pe când era elevă, la cum arată o zi obișnuită pentru ea acum, ca autoare a unor cărți traduse în peste 20 de limbi.