Crăciun, în București: filme, spectacole, concerte, patinoar
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-in-bucuresti-filme-spectacole-concerte-patinoar/

Cei care rămân în Bucureşti în perioada Crăciunului au de unde alege dacă vor să îşi petreacă timpul liber la cinematograf, la concerte, în târguri special organizate sau la patinoar.

Un articol de Liliana Matei|26 decembrie 2014

CINEMA

De miercuri până duminică rulează filme în cinematografele Grand Cinema din Băneasa, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema City Cotroceni, Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cine Grand Titan, Glendale Studio. Printre producţiile pe care le puteţi vedea se numără filmul românesc „Alt Love Building”, „Annie”, Happy New Year (Misiunea: Un An Nou Fericit!), The Hobbit: The Battle of Five Armies (Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri), Dumb and Dumber To (Mai tăntălău, mai gogoman), St. Vincent, Nightcrawler (Prădător de noapte), Horrible Bosses 2 (Şefi de coşmar 2), The Penguins of Madagascar (Pinguinii din Madagascar).

TEATRU

Teatrul Naţional Bucureşti găzduieşte reprezentaţii doar sâmbătă şi duminică, pe 27, respectiv 28 decembrie, când puteţi merge la următoarele piese: Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, Allegro, ma non troppo, Cinci femei de tranziţie şi Fata din curcubeu.

Şi Teatrul Ţăndărică Bucureşti va avea reprezentaţii pe 27 şi pe 28 decembrie: „Prinţesa şi Broscoiul”, respectiv „Lampa lui Alladin”.

La Godot Cafe Teatru puteţi merge vineri, 26 decembrie, pentru spectacolul „Freak Show”, de la ora 22:00.

CONCERTE

Duminică, 28 decembrie, Ana Moura va susţine un concert fado de Crăciun la Sala Palatului, la ora 20:00, anunță Mediafax.

TÂRGURI

Târgul de Crăciun al Bucureştiului (Bucharest Christmas Market), până pe 29 decembrie, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArt – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Târg cu produse tradiţionale, dulciuri de casă, produse handmade, decoraţiuni şi aranjamente – Liberty Center Mall, până pe 28 decembrie la ora 18:00.

Târgul Cărtureştilor, până pe 31 decembrie, la ora 22:00, la librăria Cărtureşti Verona – cărţi, ceaiuri, dulciuri, jocuri şi jucării.

Santa Claus Kingdom, în Atlas Business Center, până pe 7 ianuarie 2015. Le aduce bucureştenilor prima pârtie de schi acoperită, patinoar acoperit, carusel, zonă de karting, trambuline şi jocuri gonflabile. Este deschis zilnic până la ora 21:00.

Expoziţia foto-documentară „Decembrie ’89. 25 de ani de libertate”, între 17 decembrie şi 1 martie, la terasa MNIR, dinspre Calea Victoriei. Marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Expoziţia „Minunata lume a basmelor şi poveştilor”, între 22 decembrie şi 31 ianuarie la MNIR. Include o ediţie specială a „Luceafărului”, de Mihai Eminescu, şi un volum de „Basme”, de Hans Christian Andersen, din biblioteca regală de la Castelul Bran.

PATINOARE

Afi Palace Cotroceni – Pe 24 şi 25 decembrie programul este de la 10.00 la 21.00, respectiv de la 14.00 la 1.00. Vineri, programul este de la 10:00 la 1:00, sâmbătă de la 12:00 la 1:00, iar duminică de la 12:00 la miezul nopţii.

Pentru patinoarul din Parcul Cişmigiu programul special de sărbători este următorul: joi, 25 ianuarie, de la 16:00 la 24:00

La patinoarul din Herăstrău programul este de la 10:00 la 21:00 în fiecare zi.

Patinoarul din Drumul Taberei are următorul program în perioada Crăciunului: joi, 25 decembrie, de la 12:00 la miezul nopţii.

FOTO: www.cotroceni-on-ice.ro

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

01
/10
/14

Miercuri, 1 octombrie 2014, desenele și experimentele grafice ale lui Andrei Tudoran evadează din arhiva sa personală, în care stau închise de obicei, ieșind la aer doar pentru a puncta o evoluție sau a oferi o soluție, și se cațără pe pereții galeriei Pleshoo Contemporary, pentru a-și revendica propriile calități în fața picturii mult mai cunoscute a artistului.

01
/10
/14

De la primul descălecat al lui Marcel Pavel pe iarba suferindă a Arenei Naţionale era clar pentru orice om cu spirit de observaţie că fotbalul nostru are o problemă cu imnurile, nu cu acordurile muzicale, ci cu versurile. Dornic să facă ceva notabil după ce l-a înlocuit pe Mircea Sandu, noul şef al Federaţiei de Fotbal, Răzvan Burleanu, a cotcodăcit câteva luni şi a ouat un ... imn.

30
/09
/14

Pe 23 septembrie 2014, în Cadogan Hall (Londra), a avut loc deschiderea stagiunii 2014/15 pentru Royal Philharmonic Orchestra, printr-un concert de excepție sub bagheta dirijorului român Cristian Mandeal, alături de violinista Tianwa Yang. Din program au făcut parte Beethoven - Egmont Overture, Brahms - Violin Concerto și Franck – Simfonia în re minor.

30
/09
/14

Spectacolul „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Bogdan Sărătean, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” a câştigat două premii importante la Teatralny Koufar International Student Theatre Festival din Minsk (Belarus): Premiul pentru cea mai bună regie - Bogdan Sărătean şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar - Claudiu Fălămaş (Părintele Lorenzo).

30
/09
/14

Citind o carte despre stres, „Cum să te aperi de stres”, de Patrick Légeron, pentru a-i înțelege mecanismele și modul în care ne afectează viața, am descoperit că autorul oferă și o origine semantică a termenului, care merge dincolo de explicația din dicționar despre proveniența acestuia.

30
/09
/14

Joi, 2 octombrie, de la ora 19.00, Filarmonica “George Enescu” inaugurează stagiunea simfonica 2014 - 2015 cu un concert extraordinar în cadrul căruia Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu" (dirijor Christian Badea) vor interpreta Simfonia nr. 9 de Beethoven. Concertul se va relua si vineri, 3 octombrie la aceeaşi oră.

30
/09
/14

Mă sună redactorul-șef al ziarului nostru să îmi pună în vedere că astăzi îndrăgita actriță Monica Bellucci împlinește frumoasa, deși scandaloasa vârstă de cincizeci de ani. Îmi sugerează, nu-mi impune, să scriu ceva la obiect, nu o odă, dar, probabil, ceva să placă la toată lumea.

30
/09
/14

"Toto şi surorile lui", un film regizat de Alexander Nanau şi proiectat la Festivalul de la San Sebastian, oferă o perspectivă "chinuitoare, dar necesară" asupra "vieţilor precare din rândul celor mai întunecate trepte de pe scara socială a Uniunii Europene", scrie The Hollywood Reporter.

29
/09
/14

E greu să alegi doar 5 filme și seriale dintre atâtea producții senzaționale, realizate de-a lungul timpului. Însa eu, astăzi, voi face un clasament subiectiv, după gustul meu, cu toate că e foarte probabil să pierd din vedere multe filme care mi-au plăcut și care m-au marcat.

29
/09
/14

Ca Făt-Frumos din poveste, Innersound crește spectaculos de la an la an și devine sub ochii bucureștenilor un eveniment cultural emblematic al lunii septembrie. Acest festival se datorează Asociației Opus cu ai săi directori artistici – compozitoarele Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu – și directorul executiv, compozitorul Cătălin Crețu.