Creative Arts organizează un atelier de gulerașe personalizate
https://www.ziarulmetropolis.ro/creative-arts-organizeaza-un-atelier-de-gulerase-personalizate/

Duminică, 17 martie, începând cu ora 13:00, Creative Arts va organiza la Caffé D`Arthé, în prezenţa Ancăi Spiridon,un atelier pentru persoanele care doresc să reinventeze o ţinută.

Un articol de Judy Florescu|15 martie 2013

Creative Arts organizează duminică, 17 martie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de creat guleraşe personalizate. Cursantele vor învăţa cum să scoată din context un accesoriu (gulerul) şi să îl personalizeze conferindu-i independenţă, schimbând astfel, complet, aspectul ţinutelor.

„Gulere de primăvară-vară” reprezintă cel de-al optulea atelier din platforma de creativitate numită Proiect13 care cuprinde 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţă, organizate în perioada toamnă 2012 – primăvară 2013.

Atelierul se adresează persoanelor care vor să înveţe cum să reinventeze o ţinută sau îşi doresc să descopere modalitatea prin care pot aduce un plus de stil şi culoare ţinutelor de zi cu zi.

Participantele vor putea realiza un guler detaşabil care va fi accesorizat cu dantelă, perle, mărgele, nasturi sau paiete, în funţie de stilul pe care fiecare participantă doreşte să îl adopte. Astfel rezultatul final poate fi un guleraş victorian cu dantelă şi camee, unul jucăuş decorat cu nasturi coloraţi, unul clasic monocrom sau unul punk împodobit cu ţinte.

Fiecărei participante îi sunt puse la dispoziţie materialele necesare realizării şi accesorizării guleraşului (bază textilă, sistem de prindere, decoraţiuni).

Atelierul este susţinut de Anca Spiridon, trainer de accesorii şi accesorizare în cadrul Creative Arts şi designer In a State.

În ceea ce priveşte accesoriile, regula este că nu există nici o regulă. Un accesoriu este ceva mult mai subtil şi mai personal decât o ţinută pe care o putem împrumuta de pe catwalk sau dintr-o vitrină, fără să ne-o asumam neaparat; un accesoriu trebuie să ne aparţină, să ne reprezinte şi să ne însumeze în toată complexitatea noastră. Cineva spunea odată că nu avem un suflet ci suntem un suflet. Avem un trup și, aș putea adauga, ne purtăm sufletul pe dinafară prin toate aceste manifestări mărunte sau statement. (Anca Spiridon, trainer Creative Arts)

Costul atelierului este de 40 RON şi include voucherul de 10 RON din partea Caffe D’Arthe. „Campania din inimă pentru o inimă” va primi câte 10 RON din preţul fiecărui bilet achitat de participante.

Durata cursului: între 2 şi 4 ore, în funcţie de modelele alese de fiecare participant.

Înscrierea se poate face, între orele 10:00 şi 20:00, prin e-mail: [email protected] sau la telefon: 0721.321.890. Data limită de înscriere: 17.03.2013, ora 10:00.

Mai multe informaţii despre atelierele Proiect13 puteţi afla accesând pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Proiect13

Despre PROIECT13:

Proiect13 (susţinut de Creative Arts) reuneşte 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţa, care vor fi organizate bilunar, începând din 15 septembrie 2012, la ceainăria Caffé D`Arthé.

 

Credit foto: Proiect 13

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.