Crime+Investigation transmite, în exclusivitate, serialul documentar „Criminali cu sânge rece”
https://www.ziarulmetropolis.ro/crimeinvestigation-transmite-in-exclusivitate-serialul-documentar-criminali-cu-sange-rece/

Crime+Investigation difuzează, în exclusivitate, începând din 4 ianuarie, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 21.00, serialul documentar „Criminali cu sânge rece”, ce prezintă imaginea ţinutului de poveste Alaska dintr-o altă perspectivă.

Un articol de Liliana Matei|22 decembrie 2020

Vom descoperi astfel spațiul care ascunde unele dintre cele mai violente crime ale lumii și lupte pentru supraviețuire, atât împotriva durității naturii, cât și a omului. Pe teritoriul rece al Alaskăi oamenii dispar cu o frecvență îngrijorător de ridicată, ținutul fiind cunoscut pentru cazuri de dispariție cu greu rezolvate, unele dintre ele rămânând și în prezent fără soluționare.

În acest context, Alaska devine și un teritoriu propice criminalilor, ajutați de izolare, acces dificil și vreme neprielnică. Astfel, serialul „Criminali cu sânge rece” prezintă o serie de cazuri de crime și dispariții care au marcat comunitatea Alaskăi și care au reprezentat adevărate provocări în investigațiile autorităților locale.

Evenimentele din fiecare episod sunt reale și relatate din perspectiva anchetatorilor și a familiilor victimelor, iar unele includ și mărturii ale răpitorilor.

Crime+Investigation® dezvăluie lumea complexă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății și a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaș. Fiecare călătorie este personală și emoțională, fiind completată de poveștile anchetatorilor, experților și a victimelor și apropiaților acestora. Crime+Investigation® este disponibil la nivel internațional în peste 50 de milioane de locații și difuzat în 18 limbi.

 

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.