Cristian Bădiliță lansează două cărți la Bookfest
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-badilita-lanseaza-doua-carti-la-bookfest/

Duminică, 1 iunie, la ora 15.00, în cadrul Bookfest, Cristian Bădiliţă îşi lansează două noi volume, din care va recita actriţa Daniela Nane.

Un articol de Elena Simion|29 mai 2014

Vor fi prezentate volumele „Cu praştia după îngeri“ și „Balade, ofuri şi romanţe“ ale lui Cristian Bădiliţă, poet și istoric al creștinismului timpuriu, recompensat vinerea trecută cu Premiul pentru contribuţii în domeniul istoriei – „Acad. Constantin Erbiceanu”.

Cristian Bădiliţă revine cu scurte eseuri politically incorrect. Nimeni nu este iertat, nici o sensibilitate nu este menajată, pentru că cititorii trebuie, cu orice preţ, să fie treziţi la realitate, să fie învăţaţi să caute adevărul. Duritatea sentinţelor este însă îndulcită de textogravurile presărate printre texte.

Daniela Nane

Actriţa Daniela Nane va citi din cărţile lui Cristian Bădiliţă

Dubla lansare o va avea ca invitată pe actrița Daniela Nane care va citi din cărțile lui Cristian Bădiliță.

Cristian Bădiliţă, n. 1968. Istoric al creştinismului timpuriu, poet, eseist. Dintre publicaţii: Manual de anticristologie (ed. a II- a, Vremea, 2010); Platonopolis sau Împăcarea cu filozofia (ed. a II-a, Curtea Veche, 2007); Singurătatea păsării migratoare (Curtea Veche, 2007); Glafire. Nouă studii biblice şi patristice (Polirom, 2008); Godul nordian. Însemnări din clandestinitate (Galaxia Gutenberg, 2009); Patristique et oecuménisme. Thèmes, contextes, personnages (Beau chesne, Paris, 2010); Calendar poeticesc (Grinta, 2011); Fructele Absenţei. Surâsuri şi exorcizări (Vremea, 2012); Fată frumoasă. Poeme de dragoste şi amor (Vremea, 2013) ş.a. Traduceri comentate din greacă şi latină: Patericul (ed. a IV- a, Adevărul Holding, 2011); Evanghelia după Ioan (Curtea Veche, 2010); Apocalipsa lui Ioan (Adevărul Holding, 2012); Evanghelia după Marcu (Adevărul Holding, 2012). Din 2013 expune „poeme pentru păsări şi extratereştri”, „foto poeme” sau „poeme de îmbrăcat, degustat şi agăţat pe perete”. Informaţii suplimentare pe site-ul www.cristianbadilita.ro.

INFO

Duminică, 1 iunie, ora 15.00, Scena Arena, Pavilion C1
Cristian Bădiliţă, Cu praştia după îngeri
Cristian Bădiliţă, Balade, ofuri şi romanţe
Invitaţi: Cristian Bădiliţă, Silvia Colfescu
Va recita actriţa Daniela Nane



28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.