Cu Ada Milea în țara lui Gulliver
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-ada-milea-in-tara-lui-gulliver/

De Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, Teatrul „Gong” din Sibiu a programat un concert cu Ada Milea, intitulat „Cel mai mare Gulliver”. Evenimentul va avea loc duminică, 20 martie, de la ora 18.00.

Un articol de Liliana Matei|19 martie 2016

Organizat în regim de repetiție cu public pentru a marca Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, concertul „Cel mai mare Gulliver”, muzica și adaptare text Ada Milea, se va desfășura duminică, 20 martie, de la ora 20.00, iar intrarea publicului va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cel-mai-mare-gulliver-credit-amandine-banescuOrganizat anual, la inițiativa ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret, evenimentul este celebrat în peste 80 de țări cu scopul de a promova educația celor mai mici spectatori de teatru. Desfășurată sub îndemnul „Du un copil la teatru!” sărbătoarea este un prilej pentru schimburi de experiențe teatrale. În peste 80 de țări ale lumii, de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret sunt organizate spectacole, repetiții și lecturi atât în sălile de spectacole, cât și în aer liber.

Actorii Lucia Barbu, Charlie Fălămaș, Hansel Andrei și Claudia Stühler au fost reuniți, la Sibiu, sub coordonarea Adei Milea, în prima trupă muzicală a Teatrului „Gong”. Concertul de la Sibiu are la bază textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, fiind cunoscut de aceștia în mod special pentru „Cărțile cu Apolodor”. Matei e un puști care vrea să crească mare, iar într-o zi, plimbându-se prin curte, dă peste un cangur minuscul care îi îndeplinește dorința și pornește într-o călătorie inițiatică fascinantă.

Repetiția cu public a concertului are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani.

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.