Cum să uiți o femeie, la Pop-up Stories Club, cu Laura Ștefănuț și Andrei Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-sa-uiti-o-femeie-la-pop-up-stories-club-cu-laura-stefanut-si-andrei-craciun/

Cartea aleasă pentru a treia întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories este Cum să uiţi o femeie, de Dan Lungu, iar invitaţii care vor vorbi pornind de la aceqasta sunt jurnaliştii Laura Ștefănuţ şi Andrei Crăciun. Pop-up Stories Club are loc sâmbătă, 1 august, de la 17:00, în mansarda Lente din str Arcului nr 8, Bucureşti. Intrarea e 20 lei, dar gratuită pentru studenţi/elevi.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

De data asta se va vorbi despre jurnalism în România, cum ne poziționăm astăzi față de religie, relații, autocunoaștere și alte teme care traversează romanul.

Spectatorii îl pot citi înainte sau după întâlnire, până la urmă important e să se întâmple. Scopurile clubului de lectură sunt Pop-up Stories promovarea cărților de ficțiune scrise de autori români în viață și promovarea ficțiunii ca generator de întrebări.

Clubul va avea întâlniri lunare cu un public care e obișnuit să citească mai degrabă non-ficțiune, să citească pentru a învăța sau a afla lucruri din zonele de interes.

Clubul își propune să apropie acest public de ficțiune printr-o discuție despre povestea și ideile din cărți.

Pentru participare, curioșii sunt invitați să se înscrie cu un mail la salut at revistadepovestiri.ro, cu subiectul „Pop-up Stories Club 3”, până pe 20 iulie.

Mai multe detalii pe pagina clubului.

Foto: Pop-up Stories Club – revistadepovestiri.ro/pop-up

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.