Curtea Veche Publishing anunță topul vânzărilor pentru anul 2022. Gabor Maté, Alex și Cristina Donovici, Gary Chapman sau Robert T. Kiyosak printre autori
https://www.ziarulmetropolis.ro/curtea-veche-publishing-anunta-topul-vanzarilor-pentru-anul-2022-gabor-mate-alex-si-cristina-donovici-gary-chapman-sau-robert-t-kiyosak-printre-autori/

Pentru Curtea Veche Publishing, 2022 a însemnat mai mult decât o reîntoarcere la lectură. Într-un context social amplu şi într-o perioadă economică a marilor schimbări, editura a oferit cititorilor titluri curatoriate şi extrem de relevante, adevărate ajutoare pentru dezvoltarea personală sau educaţia financiară.

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2022

Nici iubitorii de beletristică sau micii cititori nu au fost uitați, dar nici pasionații de istorie sau cei interesați de cele mai profunde și documentate analize cu privire la conflictele politice ale anului. De la noutăți cu ecou puternic pe piața de carte, la volume din seriile iubite de copii sau ediții de colecție ale bestseller-urilor, Curtea Veche Publishing a venit în întâmpinarea tuturor categoriilor de cititori.

Cartea anului la Curtea Veche Publishing rămâne pentru cel de-al doilea an consecutiv volumul renumitului medic Gabor Maté, „Când corpul spune nu”, al cărei prim tiraj a reușit performanța de a se epuiza încă din perioada de precomandă, înainte ca volumul să iasă din tipar. În anul 2022, Curtea Veche Publishing a oferit publicului și o ediție de colecție. Lansarea a avut loc în prezența autorului și s-a bucurat de o audiență impresionantă.

De vânzări record s-au bucurat și volumele „Țup și Influențerii Binelui” și „Învățătorii de Grijă. Rocky” ale unuia dintre cei mai iubiți scriitori de literatură pentru copii, Alex Donovici: peste 1.000 de exemplare din volumul 6 al seriei Țup au plecat către cei mici în prima zi în care acestea au fost disponibile pe site-ul editurii. În total peste 2 mii de exemplare din cele 2 titluri au fost cumpărate doar în scurta perioadă de precomandă.

Iubitorii de istorie, dar și toți cititorii ce doresc să știe mai multe despre momentul istoric pe care îl trăim s-au bucurat de întâlnirea cu fostul ambasador al Germaniei la Moscova, domnul Rüdiger von Fritsch, care a prezentat către o audiență formată din oficialități, studenți și public larg, noul său volum, „Un punct de cotitură”. Cartea este o analiză profundă a motivațiilor și obstacolelor unei conduceri autocrate, precum și urmările regionale și globale pe care le va avea războiul președintelui rus, Vladimir Putin. Volumul s-a bucurat de o prefață argumentată de Excelența Sa, domnul Emil Hurezeanu.

Proiectele anului 2023

Pentru 2022, Curtea Veche Publishing are în pregătire multe titluri care vor trezi cu siguranță interestul cititorilor, printre care un nou volum al lui Gabor Maté, ce problematizează relația părinți-copii, dar și titluri ale autorilor câștigători ai premiului Pulitzer sau romane bestseller New York Times.

Top 10 noutăți
1. Creierul fericit, Loretta Graziano Breuning
2. Învățătorii de grijă. Salvatorii, Alex Donovici
3. Volodimir Zelenski. În mintea unui erou, Stéphane Siohan
4. Cum se fac banii, Ramit Sethi
5. Norișorul roz merge la grădiniță, Cristina Donovici
6. Ghidul unei familii durabile, Gary Chapman, Shannon Warden
7. Credeam că problema e doar la mine, Brené Brown.
8. Cum să-i citești pe oameni, James W. Williams
9. Lume frumoasa, unde esti, Sally Rooney
10. Evoluția sinelui. O psihologie a noului mileniu, Mihály Csíkszentmihályi

Top 10 general
1. Când corpul spune nu (soft cover), Gabor Maté
2. Tată bogat, tată sărac (soft cover), Robert T. Kiyosak
3. Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman
4. Puterea prezentului, Eckhart Tolle
5. Inteligența emoțională, Daniel Goleman
6. Secretele succesului, Dale Carnegie
7. Antrenează-ți creierul, Joe Dispenza
8. Atitudinea este totul, Jeff Keller
9. Îmblânzirea anxietății, Judson Brewer
10. Dragă, unde-s banii?, Adrian Asoltanie

Top 10 autori români
1. Alex Donovici
2. Cristina Donovici
3. Radu F. Constantinescu
4. Adrian Asoltanie
5. Geanina Staicu-Avram
6. Gáspár György
7. Dr. Mihaela Bilic
8. Adrian Cioroianu
9. Irina Forgaciu
10. Răzvan Exarhu

Top 10 autori străini
1. Gabor Maté
2. Robert T. Kiyosaki
3. Gary Chapman
4. Eckhart Tolle
5. Daniel Goleman
6. Dale Carnegie
7. Joe Dispenza
8. Harriet Muncaster
9. Napoleon Hill
10. Brian Tracy

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.