Cvartetul VOCES şi Haydn, în Săptămâna Mare, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/cvartetul-voces-si-haydn-in-saptamana-mare-la-sala-radio/

Miercuri, 16 aprilie 2014 (19.00), chiar în Săptămâna Mare, partitura sugestiv intitulată „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” va fi interpretată la Sala Radio de cea mai longevivă formaţie de cvartet din România: „Cvartetul VOCES”.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2014

Miercuri, 16 aprilie 2014 (19.00), chiar în Săptămâna Mare, partitura sugestiv intitulată „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” va fi interpretată la Sala Radio de cea mai longevivă formaţie de cvartet din România: „Cvartetul VOCES„.

Ştiţi care au fost ultimele cuvinte rostite de Hristos pe cruce? Plecând de la citate din Scripturi, ca „Tată, iartă-i, că nu ştiu ce fac” sau „Tată, în mâinile Tale îmi încredinţez Spiritul”, HAYDN, un geniu al perfecţiunii în muzica clasică, a compus o lucrare comandată pentru Vinerea Mare, de către catedrala din Cadiz (Spania).

Cvartetul VOCES are un repertoriu deosebit de vast ce reuneşte integrale clasice, romantice, lucrări româneşti şi universale ale compozitorilor secolului XX şi creaţii recente. Formaţia organizează turnee sau este adesea prezent la festivalurile de la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, Bucureşti, Bayreuth etc.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Haydn & Cvartetul VOCES – wikipedia

 

 

28
/01
/21

Trio Affresco este alcătuit din flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, solist al Filarmonicii „George Enescu“, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, câștigător al concursului „George Enescu“ ediția 2001, custode al viorii Nicolò Gagliano din 1751, proprietate a Rațiu Family Charitable Foundation și pianista Diana Ionescu, câștigătoare a Concursului Internațional „George Enescu“, ediția 2001.

28
/01
/21

Joi, 28 ianuarie, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online a Filarmonicii „George Enescu”, va fi difuzată o înregistrare din 2018, în care Orchestra simfonică, condusă de regretatul dirijor Camil Marinescu, a interpretat Concertul pentru vioară, flaut şi orchestră de coarde semnat de Johann Sebastian Bach și Plastic - Rock Concerto de Dan Dediu. Ambele lucrări i-au avut solişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pe violonistul Gabriel Voicu. În partea a doua a evenimentului, ansamblul a prezentat Simfonia nr. 9 de Franz Schubert.

15
/01
/21

OAMENII MUZICII Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus MOZART. Sau Wolfgang Amadé, cum s-a semnat mai apoi (Amadeus i s-a spus doar postum). 27 ian. 1756 – 5 dec. 1791. Uitaţi tot comerţul din jurul „brandului” Mozart. Ignoraţi tot ce aţi auzit din zbor despre el. Pur şi simplu descoperiţi-l. Și îndrăgostiţi-vă.

29
/12
/20

Pe 31 decembrie, ora 19.30 a României, la Centrul de Artă și Cultură din Lugano, Elveția, maestrul Ion Marin va dirija Concertul Extraordinar de Anul Nou al Orchestrei Elveției Italiene - OSI. Evenimentul o va avea ca solistă pe marea pianistă Martha Argerich, iar programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Simfonia nr. 5 de Franz Schubert.

28
/12
/20

OAMENII MUZICII Antipaticul 2020, anul pandemiei, a fost și cel al unei aniversări splendide: 250 de ani de la nașterea celui care, alături de Mozart și Bach, rămâne unul dintre cele mai frumoase și copleșitoare evenimente din istoria muzici, unul extrem de relevant și astăzi: Ludwig van Beethoven.

28
/12
/20

Pe 23 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a primit DISCUL DE AUR din partea Casei de producție Roton Music pentru noua serie de albume dedicate sărbătorilor, lansată pe 16 noiembrie 2020. Distincția a fost acordată pentru performanțe remarcabile în vânzări.