Dan Chişu, publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-chisu-publicat-in-colectia-strada-fictiunii-cu-romanul-garsoniera-din-padurea-de-macarale/

Dan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“.

Un articol de Andrada Văsii|23 mai 2013

Dan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“.

Romanul va fi lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 în prezenţa autorului. Evenimentul va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 18.00, în standul Editurii ALL şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

Am citit cartea într-o singură seară. M-a prins, exact ca un roman poliţist.

George Ivaşcu,
actor

Povestea unui regizor

Basile Carlasse este un regizor de teatru celebru în Franţa. Fiind de origine română – cu numele neaoş Vasile Cârlice –, se întoarce în România post-revoluţionară pentru a pune în scenă o alegorie a sistemului comunist. Însă odată cu amintirile şi nostalgiile iese la iveală Gelu. Cei doi îi vor expune cititorului o poveste şocantă, pe care naratorul o transformă cu măiestrie într-o partitură cu accente de scenariu rocambolesc: povestea emigrantului şi a securistului, dar şi a victimei şi a călăului care schimbă rolurile.

Un adevărat roman postrevoluţionar, cu personaje de tranziţie, ce par să se repete, aidoma unei spirale, la nesfârşit.

Bogdan Mihai Dascălu

Rezultatul este un roman autentic, cu scriitură originală şi un mod neaşteptat de a construi imprevizibilul.

Foto credit: Dan Chişu (Facebook)

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.