Dan Chişu, publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-chisu-publicat-in-colectia-strada-fictiunii-cu-romanul-garsoniera-din-padurea-de-macarale/

Dan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“.

Un articol de Andrada Văsii|23 mai 2013

Dan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“.

Romanul va fi lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 în prezenţa autorului. Evenimentul va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 18.00, în standul Editurii ALL şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

Am citit cartea într-o singură seară. M-a prins, exact ca un roman poliţist.

George Ivaşcu,
actor

Povestea unui regizor

Basile Carlasse este un regizor de teatru celebru în Franţa. Fiind de origine română – cu numele neaoş Vasile Cârlice –, se întoarce în România post-revoluţionară pentru a pune în scenă o alegorie a sistemului comunist. Însă odată cu amintirile şi nostalgiile iese la iveală Gelu. Cei doi îi vor expune cititorului o poveste şocantă, pe care naratorul o transformă cu măiestrie într-o partitură cu accente de scenariu rocambolesc: povestea emigrantului şi a securistului, dar şi a victimei şi a călăului care schimbă rolurile.

Un adevărat roman postrevoluţionar, cu personaje de tranziţie, ce par să se repete, aidoma unei spirale, la nesfârşit.

Bogdan Mihai Dascălu

Rezultatul este un roman autentic, cu scriitură originală şi un mod neaşteptat de a construi imprevizibilul.

Foto credit: Dan Chişu (Facebook)

23
/08
/14

Edificiul literaturii, așa cum îl vede Mircea Cărtărescu, stă așezat pe o colină formată din literatura de consum și are trei niveluri: primul este al scriitorilor profesioniști, al doilea – al scriitorilor artiști, iar al treilea – al marilor scriitori. Însă deasupra tuturor stă „sfântul literaturii”, Franz Kafka.

14
/08
/14

Uniunea Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, organizează, în perioada 25 august - 27 noiembrie, ediţia a III-a a Premiului literar "Augustin Frăţilă", a cărui valoare este de 10.000 de euro.

14
/08
/14

Marţi, 12 august, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu a avut loc un eveniment culinaro-cultural prilejuit de apariţia bestsellerului internaţional „Madame Mallory şi micul bucătar indian“ de Richard C. Morais, transpus acum în filmul cu titlul "Război în bucătărie".

11
/08
/14

Istoricul Lucian Boia, autorul volumului Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări, apărut la editura Humanitas, este invitatul librăriei Humanitas Kretzulescu, joi, 14 august, de la ora 19.00, la o nouă ediţie Joia linguriţelor, dedicată Primului Război Mondial.

10
/08
/14

Multă vreme, Capşa a fost un "câmp de luptă", unde inteligenţa devenise arma supremă, iar o replică acidă conta. În perioada interbelică acest loc era definit ca fiind acela "unde vin toţi seniorii şi se mănâncă scriitorii". De altfel, eroii acelor bătălii au devenit nume "grele" ale literaturii române.

03
/08
/14

Copiii asociază, deseori, obligativitatea temelor de la şcoală cu cititul şi, de aceea, nu cunosc lectura de plăcere din timpul verii. Pentru a-i sprijini în dezvoltarea imaginaţiei, a culturii generale şi a vocabularului, părinţii ar trebui să apeleze la mici "şiretlicuri".

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.

28
/07
/14

Vineri, 1 august, de la ora 19:00, Mihai Ionuţ Grăjdeanu prezintă cea mai recentă carte a sa, “Dacia Preistorică Ilustrată” - prima enciclopedie ilustrată despre formarea și evoluția vieții pe teritoriul României de azi. Evenimentul are loc la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti.

26
/07
/14

Editura franceză Short Edition dezvoltă în această perioadă un algoritm care, sub forma unei ecuaţii, va fi capabil să evalueze în doar câteva secunde calităţile literare ale volumelor ce îi sunt propuse spre a fi publicate, informează lefigaro.fr., preluat de Mediafax.

25
/07
/14

Poeme scrise de românca Amalia Cernat au fost selectate pe lista lungă a operelor nominalizate la premiul New Voices al organizaţiei PEN International, urmând ca lista scurtă să fie prezentată la mijlocul lunii august, iar câştigătorul să fie anunţat pe 1 octombrie, în timpul congresului anual.

21
/07
/14

Pe 15 iulie, la Librăria Humanitas Kretzulescu a avut loc lansarea celui de-al patrulea volum de nuvele al scriitorului Eric Emmanuel-Schmitt, tradus din limba franceză de Simona Brînzaru şi intitulat "Cei doi domni din Bruxelles".