Daniel Barenboim felicită Corul Filarmonicii ,,George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniel-barenboim-felicita-corul-filarmonicii-george-enescu/

Daniel Barenboim, dirijorul şi pianistul, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediţii a Festivalului Internaţional ,,George Enescu”, pe 1 septembrie şi pe 2 septembrie, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Un articol de Andrada Văsii|7 septembrie 2013

Daniel Barenboim, dirijorul și pianistul, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediții a Festivalului Internațional ,,George Enescu”, pe 1 septembrie – chiar în deschiderea Festivalului – și pe 2 septembrie, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Acesta a concertat alături de Corul Filarmonicii în a doua zi a Festivalului „Quattro pezzi sacri”, de Giuseppe Verdi, pe scena Sălii Palatului din București.

,,Corului Filarmonicii George Enescu, cu recunoştinţă, pentru felul minunat în care au interpretat „Quattro pezzi sacri” de Verdi. Felicitări!”, arată textul scrisorii semnate de celebrul dirijor. Un admirator al corului românesc, Daniel Barenboim și-a dorit încă de la ediția de anul trecut a Festivalului să se întoarcă în România pentru a colabora cu Corul Filarmonicii „George Enescu”.

Daniel Barenboim concertează de 60 de ani

Daniel Barenboim este, în același timp, director general muzical al teatrului La Scala din Milano, al Operei de Stat din Berlin și dirijor pe viață al Orchestrei Staatskapelle Berlin.

La 70 de ani, concertează deja de 60. Un dirijor și un pianist fenomen, supranumit ,,un titan al muzicii”, Daniel Barenboim este recunoscut în întreaga lume.

Daniel Barenboim felicita Corul Filarmonicii

Ssrisoarea trimisă de către Daniel Barenboim Corului Filarmonicii ,,George Enescu”

 

Respectat și pentru implicarea sa pacifistă și socială – a înființat Orchestra West-East Divan, care reunește tineri muzicieni israelieni și arabi – Daniel Barenboim a fost invitat să poarte steagul olimpic, în cadrul ediției Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, alături de Nelson Mandela.

Înființat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” a interpretat toate capodoperele muzicii corale, de la lucrări de Monteverdi și Bach, la partituri de Haydn și Brahms, dar şi opusuri contemporane avangardiste.

Intrat de mulți ani în circuitul european, Corul Filarmonicii susține turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia. Colaborează cu artiști de talie internațională, printre care inclusiv cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, de asemenea prezent în această ediție a Festivalului.

Un festival de amploare

Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto credit: Festivalul „George Enescu”, Andrei Gîndac

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.