#dansliteratura: poezie și dans
https://www.ziarulmetropolis.ro/dansliteratura-poezie-si-dans/

În 13 septembrie la Timişoara şi în 19 octombrie la Bucureşti vor avea loc prezentările instalaţiei performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan şi poezia şi 8 artişti din Bucureşti, Timişoara şi Braşov.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2017

„Am invitat 3 coregrafi și 3 poeți să se cunoască și să lucreze timp de o săptămână în spații foarte diferite ca atmosferă din București, de la studioul de dans al Centrului Național al Dansului, la spațiul librăriei Cărturești Carusel sau la cel al grădinii secrete de la Cărturești Verona.

Dacă în prima secvență a proiectului Răzvan Țupa și Cristina Lilienfeld creau un corp cameleonic, interschimbabil, iar în a doua secvență Paul Dunca și Robert G. Elekes (foto) parcurgeau un spațiu într-un corp comun, Simona Deaconescu și Adela Dragomir au propus publicului urmele pe care le lasă un corp într-un timp prezent.

Aceste tipuri diverse de performativitate sunt doar niște etape intermediare în imaginarea unui anti-corp performativ care se va deschide publicului la Timișoara pe 13 septembrie”, spun Cosmin Manolescu și Andra Rotaru.

Accesul este liber. Aflați aici mai multe detalii.

#dansliteratura from Fundatia Gabriela Tudor on Vimeo.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.