Dați o carte, faceți parte!
https://www.ziarulmetropolis.ro/dati-o-carte-faceti-parte/

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 15 martie – 15 aprilie, a doua ediţie a proiectului cultural educaţional „Daţi o carte, faceţi parte!”. Prin această campanie, Teatrul Evreiesc de Stat îşi propune ca în fiecare an să contribuie, alături de editurile partenere, la dotarea bibliotecilor şcolilor din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2018

Proiectul inițiat de TES se adresează în special școlilor care au elevi ce provin din orfelinate, centre de plasament și familii dezorganizate. Pentru acești copii, biblioteca școlii reprezintă singurul loc în care pot avea acces la cultură și pot descoperi, măcar și în paginile unei cărți, o lume mai frumoasă.

La prima ediție a campaniei, Teatrul Evreiesc de Stat a strâns un fond de carte de peste 1.500 de volume, cu sprijinul editurilor partenere, dar și al spectatorilor și actorilor, care au donat cărți din bibliotecile personale.

„Ne propunem ca, împreună cu actorii TES, să dăm acestui proiect artistic şi cultural o latură personală, în care un lucru simplu, dar atât de important, de a oferi cărţi copiilor, şi de a petrece timp alături de ei, prin lectură, să devină un gest de normalitate, în speranţa construirii în prezent a unei baze culturale reale pentru viitor”, au transmis reprezentanţii instituţiei teatrale.

Foto: Dați o carte, faceți parte! – facebook

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.