De 8 martie, femeile au intrarea liberă la Teatrul GONG!
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-8-martie-femeile-au-intrarea-libera-la-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă marţi, 8 martie, de la ora 18:00, spectacolul „Cenuşăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu. Pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii, doamnele şi domnişoarele vor avea intrarea gratuită la acest spectacol în baza unui voucher ataşat la biletele pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Pentru a marca acest moment actorii Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Horaţiu Dancu, Jenö Major, Gabriela Mitrea și Angela Paskuy vor urca pe scenă pentru a reconstitui una dintre cele mai îndrăgite povești din toate timpurile. „Cenușăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu este o adaptare premiată în 2006, la Festivalul „Bucurii pentru Copii” de la București, cu premiul de excelență pentru reconsiderarea tehnicilor tradiționale teatrului de păpuși.

Spectacolul de la Sibiu este prezentat folosind cuvinte ușor simplificate, iar scenariul este ajustat în aşa fel încât poveştii cadru i se alătură un plan secund, istorioara fetiţei izgonite de copii. Planul secund este o punere în scenă al aceluiaşi motiv, Cenuşăreasa, dar mai apropiat în timp şi mai accesibil copiilor.

Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Prețul unui bilet la spectacol este de 7 lei, tarif unic.

Tichetele gratuite pentru doamne și domnișoare se emit exclusiv la agenția de bilete de la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) sau cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Foto: Teatrul GONG, Cenușăreasa – Catalina Draghici

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.