De mâine în cinematografe, HEIDI, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-m%c3%a2ine-%c3%aen-cinematografe-heidi-cel-mai-nou-film-semnat-de-c%c4%83t%c4%83lin-mitulescu/

Avându-i în rolurile principale pe Gheorghe Visu Și Cătălina Mihai, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu, HEIDI, va putea fi văzut de mâine în cinematografele din Bucureşti, Botoşani, Braşov, Caransebeş, Cluj, Craiova, Gura Humorului, Petroşani, Piteşti, Reşiţa, Slobozia şi Târgu Mureş.

Un articol de Petre Ivan|14 noiembrie 2019

Agentului principal Mihai Vișoiu, aflat în pragul pensionării, i se dă misiunea să caute în zona pe care o știe de o viață, două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces care implică traficul de persoane și crima organizată. Una din ele este de negăsit însă Heidi, o moldoveancă de la munte, îi cade în mana destul de repede. Greul începe abia atunci când Nea Mișu trebuie să-și depășească toate limitele ca s-o convingă să colaboreze.

„Mă interesează o lume în care binele și răul nu sunt așa cum par și chiar dacă polițiștii au niște reguli, au un manulal,  Vișoiu, după o viață de agent la periferie, e vulnerabil când încearcă să o ajute pe Heidi. Ce se întâmplă între ei devine mai important decât regulile pe care trebuie să le respecte și nici unul din ei nu își dau seama ce demon au trezit. Am vrut să plasez povestea asta la început de primăvară când zăpada se topește în periferiile Bucureștiului. E un moment în care nu pare că se întâmplă foarte multe și totuși…” spune Cătălin Mitulescu.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat.

Din distribuția filmului mai fac parte: Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu alături de Ada Condeescu, Maria Popistașu, Cristian Bota, Ciprian Nicula, Alex Conovaru, Ana Maria Ivan, Paul Radu, Alin Florea, Ilinca Ioana Neacșu, Clara Flores, Claudiu Trandafir.

Cel de-al 4-lea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu (Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii 2006, Loverboy 2011, Dincolo de calea ferată 2016) a avut premiera mondială în cadrul selecției oficiale a celei de-a 25-a ediții a Sarajevo International Film Festival și este distribuit în România de Strada Film Internațional.

Scenariul este semnat de Cătălin Mitulescu și Radu Aldulescu, imaginea de Marius Panduru RSC, montajul de Ion Ioachim Stroe iar sunetul de Alexandru Dragomir, producătorul executiv al filmului este Florentina Onea.

08
/12
/14

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizat de Richard Linklater, a devenit unul dintre marii favoriţi în cursa pentru Oscar, după ce a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

01
/12
/14

Televiziunea Română programează, în această seară, două filme autohtone - un prilej pentru cinefili de a revedea „la lucru” o serie de mari actori dispăruţi. Astfel, pe TVR 2, de la ora 19.00 puteţi vedea comedia Expresul de Buftea-România (1978), pentru ca două ore mai târziu, pe TVR 1, să ruleze Capcana Mercenearilor, un film regitaz de Sergiu Nicolaescu în anul 1981.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.