Descoperă Bucureştiul artiştilor!
https://www.ziarulmetropolis.ro/descopera-bucurestiul-artistilor/

Art in Bucharest şi Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureştiul artistic. Participă la concurs şi te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Țăran, cu artistul vizual Zoiţa Delia Călinescu şi cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi contemporani, Josef Koudelka.

Un articol de Liliana Matei|27 noiembrie 2013

Art in Bucharest şi Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureştiul artistic. Participă la concurs şi te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Ţăran, cu artistul vizual Zoiţa Delia Călinescu şi cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi contemporani, Josef Koudelka.

Turul începe la ora 11.oo, la intrarea în Parcul Cișmigiu (de pe Bd. Regina Elisabeta) și durează trei ore.

Prima vizită va fi la atelierul sculptorului Lucian Țăran, despre ale cărui lucrări se spune că „ajunge să le vezi o singură dată pentru ca amintirea lor să te bântuie obsesiv: vasele, decorate cu spirale și forme geometrice și culori vii (cărămiziu, alb și negru), amintesc de ceramica neolitică de la Cucuteni; iar figurinele, majoritatea supradimensionate, îți aruncă în față, neobrăzat, un subiect tabu la români: sexul.” (Dan Popescu, proprietarul galeriei H’art).

La al doilea popas, veți fi așteptați de Zoița Delia Călinescu, o artistă care folosește stencils și alte tehnici de street art.

La final veți vizita ,,Invasion 68 Praga”, expoziția de fotografie a lui Josef Koudelka. Tot atunci îl veți cunoaște pe René Kubášek, directorul Centrului Ceh din București, care va vorbi despre „Primăvara de la Praga” și despre compatriotul său – unul dintre cei mai cunoscuți fotografi contemporani.

Art in bucharest

Art in Bucharest vă invită la expoziţia „Invasion 68 Praga“

Participă la concurs!

Răspunde într-un comentariu la întrebarea „Care este locul tău preferat din București?” până joi seara, 28 noiembrie, și ești automat înscris în tragerea la sorți. Câștigătorul locului la turul ghidat organizat de Art in Bucharest va fi anunțat pe site-ul Ziarului Metropolis vineri dimineața.

Foto: Art in Bucharest

Concursul s-a încheiat. Câștigătorul este DOBRE ANDREEA. Felicitări!

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.