Designerul Karim Rashid a lansat cea mai mare platformă online pentru arhitecți și designeri din România: RIDA
https://www.ziarulmetropolis.ro/designerul-karim-rashid-a-lansat-cea-mai-mare-platforma-online-pentru-arhitecti-si-designeri-din-romania-rida/

Asociaţia RIDA (Romanian Interior Design Association) a sărbătorit, joi seara, alături de cei 500 de invitaţi – designeri de interior, arhitecţi, parteneri din industriile conexe – la showrooom-ul Delta Studio din Cotroceni, lansarea platformei proprii, designdeinterior.ro.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2022

Prin intermediul acesteia, RIDA creează un loc virtual și inspirațional pentru arhitecți, designeri de interior și alți profesioniști din domeniu, dar și pentru oamenii pasionați de design interior. RIDA s-a bucurat de o ascensiune fulminantă, ajungând deja să înglobeze 150 de arhitecți, birouri de arhitectură și designeri de interior și peste 500 de proiecte de amenajare.

Evenimentul l-a avut în centrul atenției pe designerul internațional Karim Rashid, președinte onorific RIDA, cel care a dat cea mai bună definiție pentru design: “este o artă care modelează lumea noastră, alături de muzică și arhitectură”.

”A face ceva diferit și nou – aceasta este una din modalitățile de a defini designul. Ca designer, trebuie să observi ceea ce se întâmplă în jurul tău și aprope să anticipezi felul în care se mișcă lucururile”, a mai spus Karim Rashid.

Vladimir Drăghia, Răzvan Simion, Andreea Antonescu, au fost câteva dintre vedetele autohtone prezente la acest eveniment caracterizat prin eleganţă şi rafinament, prezentat de Anca Serea. Aceasta şi-a donat onorariul perceput unei cauze umanitare.

Totodată, a fost celebrată și cea de-a șasea ediție a albumului inspirațional „Lifestyle Design Interior” iar, ca element de noutate, au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase proiecte din album, în valoare de 6.000 de euro. Echipa curatorială a fost formată din arh. Yvonne Toader, arh. Andra Marinescu, și Karim Rashid. Cei trei câștigători au fost:

Premiul I – Biroul de arhitectură Noi Studio din Timișoara ( 3.000 de euro)

Premiul II – Biroul de arhitectură ISRA DESIGN, București (2.000 euro)

Premiul III – Arh. Ștefan Bugalete, Iași (1.000 euro).

De asemenea, s-au mai acordat cinci mențiuni și o distincție :

Mențiune 1 – Alfa Invest, Anca Constantin – pentru cea mai interesantă abordare a unui spațiu mansardat;

Mentiune 2 – iDecorate, Irina Radu – pentru cea mai spectaculoasă utilizare a materialelor ceramice ;

Mentiune 3 – Cristiana Zgripcea – pentru cea mai frumoasă integrare a albului în funcțiunea rezidențial ;

Mențiune 4 – Beelive Design – pentru echilibrul de culori folosite ;

Mențiune 5 – Pure-Mess Design, Sergiu Călifar – pentru un proiect vibrant.

Distincția s-a acordat biroului de arhitectura Delta Studio Design pentru cel mai mare birou de arhitectură de interior din România.

Atmosfera a fost vibrantă, iar discursurile –  susținute de arhitect Emil Ivănescu, Președintele Ordinului Arhitecților București, Dragoș Bonea, General Manager Delta Studio, un constant promotor al spațiilor frumoase din Romania, și designerul internațional Karim Rashid – au fost inspiraționale.

Misiunea RIDA este de a susține și promova un standard înalt de calitate estetică și funcțională, de a recunoaște meritele profesioniștilor din industrie și de a susține competitivitatea în rândul acestora, de a sprijini formarea profesională și de a încuraja antreprenoriatul și meseriile certificate. Astfel, platforma designdeinterior.ro va găzdui, în curând, și echipe de meșteri certificați în execuția lucrărilor de amenajare, cursuri de formare profesională, podcast-uri la care vor fi invitați arhitecți, clienți, meșteri.

Toate demersurile asociației au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora.

Karim Rashid este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri contemporani, cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte. Lucrările sale au devenit legendare în peste 40 de țări și recunoscute global cu peste 300 de premii, inclusiv mult-râvnitele Red Dot Design Award (2012), Canadian Designer of the Year (2001), Premiul George Nelson (1999).

Evenimentul, care s-a încheiat cu o tombolă cu multe premii,  a fost susținut de OAR (Ordinul Arhitecților din România) București, Benjamin Moore, Murali, Delta Studio, Egger, Laufen, Gaggenau, Porcelanosa, Kronospan, Kludi, Electrolux, Steinberg, Kuma, Terca, Ravak, Knauf Danoline, Knauf Insulation, Alukonigstahl, Dalet, Porta Doors, Mendola, Ravak si Grohe.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?