Despre muzeul comunismului din Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-muzeul-comunismului-din-romania/

Ştiaṭi cã avem un muzeu al comunismului în România? Nu dispune de o salã mare, vizitatorii sunt la orice orã, iar ghidul, ghidul este de-a dreptul ‘’peste tot’’. Nu ştiaṭi ? Ei bine, în acest caz, trebuie sã aflaṭi cã România dispune de primul sãu muzeu al comunismului ; on-line ce-i drept, însã iniṭiativa este demnã de […]

Un articol de Andrada Văsii|17 decembrie 2012

Ştiaṭi cã avem un muzeu al comunismului în România? Nu dispune de o salã mare, vizitatorii sunt la orice orã, iar ghidul, ghidul este de-a dreptul ‘’peste tot’’. Nu ştiaṭi ? Ei bine, în acest caz, trebuie sã aflaṭi cã România dispune de primul sãu muzeu al comunismului ; on-line ce-i drept, însã iniṭiativa este demnã de laudã.

 

Sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc, Muzeul Comunismului (sau Istoria Comunismului în România) dispune de o secṭiune cu Bibliotecã, informaṭii despre Represiunea Comunistã, dar şi despre interogatoriu.

 

5 bani, 10 bani, 25 de bani şi avem muzeu online.

12
/09
/17

După ce a cucerit box office-ul american şi a devenit horror-ul cu cele mai bune încasări din istorie, ,,IT” domină şi clasamentul veniturilor realizate la nivel local şi generează 628.166 lei în weekend-ul lansarii pe marile ecrane din România, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

11
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival 2017 și-a desemnat, duminică seară, câștigătorii, la finalul a patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. În competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat ”The Line” - regia Adrien Ouaki și Nathan Cahen, coregrafia Adrien Ouaki. Scurtmetrajul a fost premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului”.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.

09
/09
/17

Din 13 septembrie, festivalul Pelicula va umple din nou orașul de culoare și de filme pline de emoție. Unele în avanpremieră extraordinară, altele cu un traseu mult prea scurt în sălile noastre de cinematograf, cele mai multe probabil singura dată pe ecranele unui cinematograf din România.

09
/09
/17

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt.