Despre oameni si melci a primit premii la Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-a-primit-premii-la-sankt-petersburg/

Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie).

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie).

Juriul a fost impresionat de prestația întregii distribuții, motiv pentru care a decis să acorde un premiu colectiv. Despre oameni si melci a fost unul dintre cele 14 titluri aflate în competiție.

Juriul internațional a fost alcătuit din: Marion Döring, directorul Academiei Europene de Film, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière și regizorii Juris Poškus și Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul și producătorul Sergey Bodrov (Prisoner of the Mountains, Mongol) a prezidat juriul.

Selecţie de festivaluri pentru Despre oameni si melci

Despre oameni și melci a participat și la Festivalul de Film LET’S CEE (13-21 septembrie) din Viena, adresat producțiilor din Europa Centrală și de Est, și va putea fi văzut şi în secțiunea Eastern View a Festivalului Internațional de Film de la Cambridge (19-29 septembrie).

oameni-melci 1

Despre oamenii si melci – Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu

În perioada 19-28 septembrie, filmul va fi prezent în secțiunea East of the West a Festivalului Internațional de Film de la Haifa. Ajuns la a 29-a ediție, festivalul de la Haifa este cel mai important eveniment de acest gen din Israel.

Recent, Despre oameni și melci a fost selectat la cea de-a 35-a editie a Festivalului de Film Mediteranean CINEMED de la Montpellier (25 octombrie-2 noiembrie). Ediția din acest anunță peste 250 de filme incluse în diferite secțiuni. Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Cinemagia, Despre oameni si melci

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.