Despre oameni si melci a primit premii la Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-a-primit-premii-la-sankt-petersburg/

Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie).

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie).

Juriul a fost impresionat de prestația întregii distribuții, motiv pentru care a decis să acorde un premiu colectiv. Despre oameni si melci a fost unul dintre cele 14 titluri aflate în competiție.

Juriul internațional a fost alcătuit din: Marion Döring, directorul Academiei Europene de Film, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière și regizorii Juris Poškus și Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul și producătorul Sergey Bodrov (Prisoner of the Mountains, Mongol) a prezidat juriul.

Selecţie de festivaluri pentru Despre oameni si melci

Despre oameni și melci a participat și la Festivalul de Film LET’S CEE (13-21 septembrie) din Viena, adresat producțiilor din Europa Centrală și de Est, și va putea fi văzut şi în secțiunea Eastern View a Festivalului Internațional de Film de la Cambridge (19-29 septembrie).

oameni-melci 1

Despre oamenii si melci – Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu

În perioada 19-28 septembrie, filmul va fi prezent în secțiunea East of the West a Festivalului Internațional de Film de la Haifa. Ajuns la a 29-a ediție, festivalul de la Haifa este cel mai important eveniment de acest gen din Israel.

Recent, Despre oameni și melci a fost selectat la cea de-a 35-a editie a Festivalului de Film Mediteranean CINEMED de la Montpellier (25 octombrie-2 noiembrie). Ediția din acest anunță peste 250 de filme incluse în diferite secțiuni. Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Cinemagia, Despre oameni si melci

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.