Naomi Watts – un rol cu sacrificii: Diana
https://www.ziarulmetropolis.ro/diana-naomi-watts-un-rol-cu-sacrificii/

Naomi Watts, care joacă într-un film care va fi lansat curând, a trebuit să facă repetiţii cu un beţişor în gură, pentru a-şi putea „paraliza” faţa astfel încât să o imite cât mai bine pe Prinţesa Diana. Actriţa în vârstă de 44 de ani a fost atât de hotărâtă să o imite pe prinţesă, încât […]

Un articol de Andrada Văsii|1 septembrie 2013

Naomi Watts, care joacă într-un film care va fi lansat curând, a trebuit să facă repetiţii cu un beţişor în gură, pentru a-şi putea „paraliza” faţa astfel încât să o imite cât mai bine pe Prinţesa Diana.

Actriţa în vârstă de 44 de ani a fost atât de hotărâtă să o imite pe prinţesă, încât a făcut eforturi speciale pentru a controla felul în care i se mişcă faţa când vorbeşte. Naomi Watts afirma că nu a vrut doar să arate ca ea, dara fost atentă la tonul vocii sale, la modul în care îşi mişca faţa. „Este exact invers faţă de modul în care îmi mişc eu, în mod natural, chipul. Eu îmi mişc faţa pe partea dreaptă, în timp ce ea îşi mişca faţa mai mult pe partea stângă”. Cu rolul Diana, Naomi Watts a trebuit să facă eforturi considerabile pentru a se putea ridica la înălțimea personajului.

A trebuit să merg cu un beţişor în gură ca să îmi paralizez faţa pe partea dreaptă, timp de mai multe săptămâni.

Naomi Watts,
actriță

Naomi Watts a spus că s-a chinuit mult la gândul de a juca rolul prinţesei Diana, deoarece era îngrijorată de faptul că oamenii o vor critica dacă intepretarea sa nu va fi pe măsura aşteptărilor spectatorilor.

Naomi Watts – fricile unei actriţe

Pentru Naomi Watts, lucrurile nu au venit de la sine în cadrul acestui proiect, acestea caracterizându-se printr-un amestec de tensiune şi teamă. „M-am chinuit cu această alegere. M-am temut de toate comparaţiile pe care oamenii le vor face . Nu am nasul potrivit, nu sunt destul de înaltă, nu am vocea potrivită”, a spis Naomi Watts.

Diana Naomi Watts

Filmul „Caught In Flight“, care prezintă viaţa prinţesei Diana, va avea o lansare limitată în SUA, pe 1 noiembrie. Filmul, regizat de Oliver Hirschbiegel, prezintă ultimii doi ani din viaţa prinţesei Diana şi descrie felul în care aceasta a reuşit să îşi găsească fericirea în viaţa personală, după divorţul de prinţul Charles, şi să devină una dintre cele mai renumite activiste din lume în domeniul programelor umanitare. Acest proiect cinematografic, produs de compania britanică Ecosse Films, este realizat pe baza unui scenariu scris de Stephen Jeffreys.

Viața Dianei – subiect de scenariu

Cel mai recent trailer pentru viitorul film biografic cu Naomi Watts oferă o privire mai atentă în cotloanele mai puţin cunoscute din viaţa acesteia, unul dintre ele fiind relaţia secretă dintre prinţesă şi un doctor pakistanez. Alături de actriţa australiană, care o interpretează pe „Prinţesa inimilor”, în noile imagini apare şi Naveen Andrews în rolul lui Hasnat Khan, ultimul bărbat pe care aceasta l-a iubit.

Filmul reproduce imagini clasice ale Dianei rămase în memoria societăţii, concentrându-se pe ultimii doi ani din viaţa prinţesei de Wales, perioadă în care şi-a continuat munca de caritate, susţinând victimele SIDA şi activând alături de Crucea Roşie în campanii împotriva minelor antipersonal.

Mai puţin faimoasă este relaţia ei cu un doctor cardiolog, poveste pe care noul trailer o aduce în atenţia publicului, între Naomi Watts și Naveen Andrews, notează Mediafax.

Diana, fosta soţie a prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, precum şi şoferul lor, Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris.

Foto credit: Cinemagia

 

10
/06
/21

„Hai, să vorbim despre viață!” de Ana Sorina Corneanu, desemnată Cea mai bună piesă a anului 2019, la Concursul de Dramaturgie organizat de UNITER, este viitoarea premieră a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, programată pentru seara de 13 iunie 2021, de la ora 20.00, la Sala Atelier.

10
/06
/21

„Întregalde”, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean („Alice T.”, „Hârtia va fi albastră”, „Marţi, după Crăciun”) a fost selecționat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, ce are loc între 6-17 iulie 2021.

09
/06
/21

România este reprezentată în acest an la Festivalul de la Cannes de două lungmetraje şi două scurtmetraje, la care se adaugă prezenţa lui Cristian Mungiu în fruntea juriului secţiunii "Săptămâna Criticii". Un moment important pentru cinematografia română.

08
/06
/21

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră, va fi lansat pe marile ecrane, în premieră absolută, în Piața Unirii open-air, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF, 23 iulie - 1 august), în prezența echipei.

08
/06
/21

În paralel cu cea de-a 14-a ediție a festivalului One World Romania, se va desfășura și o nouă ediție Kinedok, programul ce promovează filmul documentar în spatii neconventionale din șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România.

07
/06
/21

Apariția misterioasă a unui monolit tulbură liniștea unei comunități dacice în campania de imagine a celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). Spotul semnat de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves, după un concept creat de echipa TIFF, surprinde un fenomen bizar petrecut în urmă cu mai bine de 2000 de ani în locul unde se află astăzi orașul Cluj-Napoca.

04
/06
/21

La Civil de Teodora Ana Mihai a fost ales în selecția oficială a Festivalului de la Cannes, 2021, în secțiunea ‘Un Certain Regard’. Director de imagine este românul Marius Panduru (autor al imaginii filmelor “Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, “Polițist adjectiv”, “Closer to the Moon”, “Aferim!” sau “Eu când vreau să fluier, fluier”).

04
/06
/21

Levente Molnár este nominalizat pentru premiul cel mai bun actor la Premiile Naționale de Film – Ungaria 2021 ( Magyar Mozgókép Díj ), pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai. Decernarea premiilor și proiectiile de gala, vor avea loc în cadrul Magyar Mozgókep Fesztivál 2021 - Balatonfüred – Veszprém www.mozgokepfestival.hu

03
/06
/21

Bucuria revenirii la cinema s-a simțit din plin de 1 iunie, când un număr impresionant de părinți și copii au ales să își petreacă ziua liberă în fața marilor ecrane de la Cineplexx, unde au fost ocupate aproape toate scaunele disponibile la majoritatea filmelor din program, în condițiile restricțiilor în vigoare.

03
/06
/21

În 2021, One World România revine cu peste 60 de filme de lungmetraj și scurtmetraj din întreaga lume, majoritatea în premieră națională. Festivalul se va desfășura fizic, la București, între 11 și 20 iunie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și alte locații indoor și outdoor din Capitală și online în toată țara, între 21 și 27 iunie. Tema principală din acest an surprinde instanțe diferite ale feminității și feminismului din întreaga lume, din diverse culturi, straturi sociale și epoci diferite.

03
/06
/21

Proiectul „Verde-n față”, implementat de asociațiile Bloc Zero și Mai Mult Verde și susținut de HeidelbergCement România, continuă în luna iunie cu o caravană de film și acțiuni de protejare a mediului. Proiecțiile de film vor avea loc în aer liber și vor fi dublate de evenimente de ecologizare și de amenajare a unor spații de colectare separată.

02
/06
/21

PREVIEW S-au redeschis cinematografele, s-au reluat premierele de filme româneşti şi străine şi reîncep festivalurile. Luna iunie e bogată în evenimente cinematografice, aproape ca în vremurile bune, de dinainte de pandemie, aşa că Ziarul Metropolis face câteva recomandări, pentru a vă ghida mai uşor.