Din 1 aprilie History difuzează, în exclusivitate în România, ultimul sezon TOP GEAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-1-aprilie-history-difuzeaza-in-exclusivitate-in-romania-ultimul-sezon-top-gear/

The HISTORY® Channel difuzează în premieră şi în exclusivitate în România, din 1 aprilie, în fiecare joi, de la ora 21:00, sezonul cu numărul 29 din emblematica emisiune auto TOP GEAR, găzduită de noul trio de prezentatori, format din Freddie Flintoff, Chris Harris şi Paddy McGuinness.

Un articol de Liliana Matei|19 martie 2021

Andrew ‘Freddie’ Flintoff este prezentator de televiziune și fost membru al echipei naționale de crichet a Angliei, Paddy McGuiness este actor de comedie și un prezentator bine cunoscut pentru emisiunile TV din Marea Britanie, iar Chris Harris este jurnalist auto și vedetă YouTube.

Sezonul 29 îi aduce în prim plan pe cei trei noi prezentatori testând mașini pentru toate gusturile, de la cele mai accesibile la cele mai extravagante, dar și ducându-și rezistența fizică la limită într-un show incitant filmat în timpul pandemiei. Astfel, producătorii emisiunii au reușit să filmeze aproape jumătate din sezon înainte ca producția să fie oprită din cauza măsurilor de restricție impuse de autorități.

Pentru că din rețeta succesului emisiunii nu putea să lipsească publicul dar și pentru a respecta măsurile de distanțare socială, producătorii au recurs la modul inovativ de a crea un studio în aer liber pentru acest sezon, fiecare membru al publicului fiind așezat confortabil la volanul autoturismului propriu.

„Trăim într-o realitate foarte diferită dar vrem să ne simțim în continuare aproape de publicul nostru. Mai mult, TOP GEAR arată cât de flexibilă este ca emisiune cu atât de multe filmări în aer liber, iar pentru că autoturismul este punctul central al emisiunii ne-am propus un studio ‘drive-in’ în aer liber”, a spus prezentatorul Chris Harris cu ocazia filmărilor.

În sezonul 29 al celui mai urmărit show auto din lume, Freddie, Chris și Paddy se vor întrece într-un uriaș Zid al Morții în mașini ireparabile, vor schia pe mașini de vacanță închiriate, vor dezvălui o camionetă de înghețată electrică, de teren, pentru secolul XXI, și vor să reziste 24 de ore închiși în mașinile lor. Nu vor lipsi supermașinile, tururile de pistă rapide și The Stig, precum și noul studio în aer liber, amplasat pe pista de testare a emisiunii.

Printre mașinile prezentate în sezonul 29 se numără Audi RS6, Tesla Model 3, Volvo S60, BMW Seria 3, Ferrari SF90, F40, Lamborghini Diablo, Jaguar XJ220, Lamborghini Urus SUV, Bentley Flying Spur, McLaren GT and Aston Martin DBX

Datorită publicului său fidel, The HISTORY Channel România și-a consolidat prima poziție în topul celor mai vizionate canale care difuzează un conținut factual, încheind anul 2020 cu o cotă de piață de 1, %, intrând în casele a 11 milioane de telespectatori.

Timp de aproape două decenii, TOP GEAR a fost cel mai incitant și urmărit show auto din lume, cu o audiență estimată la 350 de milioane de oameni. Din 2002, de-a lungul a peste 25 de sezoane, serialul a reprezentat mixul perfect dintre divertisment, umor și informații tehnice. Prin intermediul acestei longevive emisiuni auto, publicul a putut călători în locuri din întreaga lume, alături de echipa care a realizat cascadorii spectaculoase și a acceptat provocări extreme pentru a testa mașinile prezentate în cadrul acesteia.

În ultimii 26 de ani, The HISTORY Channel a fost gazda unor seriale originale, care au câștigat premii importante și care i-au adus pe oameni mai aproape de înțelegerea unei istorii bazate pe un storytelling contemporan și pe o abordare modernă a subiectelor, explorând diverse fațete ale acestora într-un mod imersiv, dar în același timp bine documentat. Dovadă sunt seriale care s-au bucurat de un real succes precum Vikingii, Extratereștri Antici, Blestemul Insulei Oak și Arme născute din foc.

Rezumatul episoadelor

Episodul 1

Freddie Flintoff, Chris Harris și Paddy McGuiness revin cu un nou studio în aer liber. Ei vizitează orașul natal al lui Paddy, Bolton, ca să testeze trei mașini de firmă noi, petrecând 24 de ore în ele, fără să iasă.

Episodul 2

Freddie, Chris și Paddy înfruntă un zid al morții monstruos în mașini extrem de ieftine. Cei trei fac și o excursie în Yorkshire în supermașini clasice, iar Freddie încearcă să atingă 320 km/h într-un Jaguar vechi.

Episodul 3

Freddie, Chris și Paddy merg în Cipru, într-o aventură cu o mașină de închiriat ieftină și testează noul sport: schi auto pe apă. La pista de testare, Chris și Paddy testează ultimele mașini de familie de la Audi și Lamborghini.

Episodul 4

Freddie, Chris și Paddy sunt în Țara Galilor, fac o călătorie de lux în cele mai noi mașini de la Bentley, Aston Martin și McLaren, înainte de a se întrece cu rivalii germani și cu Heinz-Harald Frentzen, legenda de la Formula 1.

Episodul 5

Paddy le prezintă lui Chris și Freddie cea mai recentă creație a lui: o camionetă de înghețată electrică, de teren, pentru secolul XXI. Testează modelele Honda E, Vauxhall Corsa-e și Mini Electric, într-o cursă în jurul Turnurilor Alton părăsite.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

 

09
/06
/21

România este reprezentată în acest an la Festivalul de la Cannes de două lungmetraje şi două scurtmetraje, la care se adaugă prezenţa lui Cristian Mungiu în fruntea juriului secţiunii "Săptămâna Criticii". Un moment important pentru cinematografia română.

08
/06
/21

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră, va fi lansat pe marile ecrane, în premieră absolută, în Piața Unirii open-air, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF, 23 iulie - 1 august), în prezența echipei.

08
/06
/21

În paralel cu cea de-a 14-a ediție a festivalului One World Romania, se va desfășura și o nouă ediție Kinedok, programul ce promovează filmul documentar în spatii neconventionale din șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România.

07
/06
/21

Apariția misterioasă a unui monolit tulbură liniștea unei comunități dacice în campania de imagine a celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). Spotul semnat de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves, după un concept creat de echipa TIFF, surprinde un fenomen bizar petrecut în urmă cu mai bine de 2000 de ani în locul unde se află astăzi orașul Cluj-Napoca.

04
/06
/21

La Civil de Teodora Ana Mihai a fost ales în selecția oficială a Festivalului de la Cannes, 2021, în secțiunea ‘Un Certain Regard’. Director de imagine este românul Marius Panduru (autor al imaginii filmelor “Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, “Polițist adjectiv”, “Closer to the Moon”, “Aferim!” sau “Eu când vreau să fluier, fluier”).

04
/06
/21

Levente Molnár este nominalizat pentru premiul cel mai bun actor la Premiile Naționale de Film – Ungaria 2021 ( Magyar Mozgókép Díj ), pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai. Decernarea premiilor și proiectiile de gala, vor avea loc în cadrul Magyar Mozgókep Fesztivál 2021 - Balatonfüred – Veszprém www.mozgokepfestival.hu

03
/06
/21

Bucuria revenirii la cinema s-a simțit din plin de 1 iunie, când un număr impresionant de părinți și copii au ales să își petreacă ziua liberă în fața marilor ecrane de la Cineplexx, unde au fost ocupate aproape toate scaunele disponibile la majoritatea filmelor din program, în condițiile restricțiilor în vigoare.

03
/06
/21

În 2021, One World România revine cu peste 60 de filme de lungmetraj și scurtmetraj din întreaga lume, majoritatea în premieră națională. Festivalul se va desfășura fizic, la București, între 11 și 20 iunie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și alte locații indoor și outdoor din Capitală și online în toată țara, între 21 și 27 iunie. Tema principală din acest an surprinde instanțe diferite ale feminității și feminismului din întreaga lume, din diverse culturi, straturi sociale și epoci diferite.

03
/06
/21

Proiectul „Verde-n față”, implementat de asociațiile Bloc Zero și Mai Mult Verde și susținut de HeidelbergCement România, continuă în luna iunie cu o caravană de film și acțiuni de protejare a mediului. Proiecțiile de film vor avea loc în aer liber și vor fi dublate de evenimente de ecologizare și de amenajare a unor spații de colectare separată.

02
/06
/21

PREVIEW S-au redeschis cinematografele, s-au reluat premierele de filme româneşti şi străine şi reîncep festivalurile. Luna iunie e bogată în evenimente cinematografice, aproape ca în vremurile bune, de dinainte de pandemie, aşa că Ziarul Metropolis face câteva recomandări, pentru a vă ghida mai uşor.

02
/06
/21

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a șaptea ediții, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu).

02
/06
/21

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române. Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar.

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.