Dinescu şi Aspirina (Mirela Oprișor) în bucătărie. La „Politică şi delicateţuri”, de la TVR 1 
https://www.ziarulmetropolis.ro/dinescu-si-aspirina-mirela-oprisor-in-bucatarie-la-politica-si-delicateturi-de-la-tvr-1/

Pe cât e Aspirina de dezinvoltă, pe atât e de retrasă, ba chiar timidă, actriţa care o interpretează. Pe 18 noiembrie, o cunoaştem mai bine, la „Politică şi delicateţuri”, pe actriţa Mirela Oprişor, cea care dă viaţă personajului Aspirina din Las Fierbinţi. Mircea Dinescu ne aşteaptă la TVR 1 duminică, de la 15.30.

Un articol de Liliana Matei|18 noiembrie 2018

Mircea Dinescu ne pofteşte pe 18 noiembrie la o întâlnire cu una dintre cele mai iubite actriţe din acest moment, Mirela Oprişor, cunoscută publicului larg din filmul „Marţi după Crăciun” şi pentru rolul Aspirinei din serialul „Las Fierbinţi”. Ca în fiecare duminică, TVR 1 difuzează Politică şi delicateţuri de la ora 15.30.

Gospodină desăvârşită, Mirela s-a simţit ca acasă în bucătăria poetului şi, cu naturaleţe, a dat o mână de ajutor la prepararea bucatelor. Nici Dinescu nu s-a lăsat mai prejos şi a gătit preparate după o reţetă proprie, despre care se poate spune că se aseamănă cu o pizza sau cu un sandwich sau chiar cu o musaca.

A pornit de la frigănele, pe care le-a prăjit Mirela, peste care a pus vinete, şuncă şi caşcaval, mirodenii şi roşii, iar apoi a băgat totul la cuptor. Cum mâncarea a fost repede gata, Dinescu şi-a poftit celebra invitată în cramă, locul unde se degustă bucatele şi se ascultă muzică. De această dată, cea a tarafului lui Paul Gheorghe.

În cramă, cei doi încep să sporovăiască. Spre surprinderea lui Dinescu, Mirela nu se aseamănă deloc cu Aspirina, având o fire mai degrabă retrasă, sensibilă şi chiar timidă. Mamă a unei fetiţe de 12 ani şi soţia scenaristului Mimi Brănescu, Mirela a vorbit despre viaţa sa şi a familiei sale de artişti, despre cariera şi încercările prin care a trecut. L-a vrăjit pe poet cu simplitatea şi modestia ei.

Aşadar, duminică, 18 noiembrie, o ediţie de neratat Politică şi delicateţuri, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR HD.

Despre Mirela Oprişor

S-a născut pe 12 mai 1973, la Braşov. A absolvit UNATC în anul 2000, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. După terminarea facultăţii, a jucat la Teatrul de Comedie din Bucureşti, iar în 2011 joacă in filmul lui Radu Muntean, Marţi după Crăciun, rol pentru care obţine premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Sarajevo. Este căsătorită cu actorul şi dramaturgul Mimi Brănescu şi împreună au o fiică, Ana. În prezent, joacă rolul Aspirina din serialul de comedie Las Fierbinţi. Duminică, 18 noiembrie, de la 15.30, o vedem la TVR 1, împreună cu Mircea Dinescu, la Politică şi delicateţuri.

12
/11
/13

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.