„Doctor Strange” vrăjeşte box-office-ul şi obţine încasări record în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctor-strange-vrajeste-box-office-ul-si-obtine-incasari-record-in-romania/

În primele zile de la lansare, „DOCTOR STRANGE” a înregistrat în România încasări record de peste 500.000 de dolari americani, aducând pe marile ecrane cel mai nou super-erou din Universul Cinematografic Marvel.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2016

Filmul reprezintă o nouă victorie pentru Marvel, „Doctor Strange” având un succes remarcabil în primul weekend de la lansare, în America de Nord, cu încasări de aproape 85 de milioane de dolari. Conform HollywoodReporter.com, producţia cu Benedict Cumberbatch în rol principal a avut rezultate impresionante şi pe plan internaţional, obţinând peste 240 de milioane de dolari americani în două săptămâni şi ajungând, astfel, la încasări de 325 de milioane de dolari americani la nivel mondial, în 13 zile de la lansare.

„Acum chiar trăim în epoca de aur a filmelor inspirate din benzi desenate. Iar Marvel stabileşte noi standarde cu fiecare nou film, având legături strânse cu actori de top, aşa că mult noroc tuturor celorlalţi”, a declarat Jeff Bock, analist de box office, pentru Variety.com.

Tot pe Variety.com, Greg Foster, CEO al Imax Entertainment, spune că „Marvel găseşte umorul în fiecare poveste, găseşte acţiunea şi creativitatea, umanitatea, iar acest lucru nu este uşor de realizat”.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi este disponibil în cinematografe din 3 noiembrie 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

O experienţă mistică

La întrebarea la ce să se aştepte publicul de la filmul „Doctor Strange”, Benedict Cumberbatch – cel care îi dă viaţă doctorului – răspunde: „Filmul e plin de acţiune reală, de dramă, de comedie. În plus, abundă în aventuri fantastice la care Marvel se pricepe atât de bine. Însă bogăţia universului în care au loc aventurile nu a fost niciodată mai plină, aşa că filmul este o călătorie cinematografică unică.”

Rachel McAdams, cea care joacă rolul protagonistei, adaugă: „E un univers paralel în care e posibilă călătoria în timp, iar asta presupune accesarea unei noi părţi a creierului, ceea ce arată că suntem dispuşi să ne depăşim limitele. Cred că asta e cu adevărat uimitor.”

Iar regizorul completează că filmul este bizar, ambiţios, sălbatic şi, într-un anumit fel, extrem. „E plin de lucruri pe care nu le-aţi mai văzut până acum. Fiecare obiect de decor arată asta şi e ales pentru a da publicului vizualuri originale şi pline de adrenalină”, mai spune Scott Derrickson.

30
/08
/16

Ca în vremurile bune, când oamenii erau obișnuiți să plătească atunci când doreau să vadă un film, sâmbătă seara am mers la cinematograf. O carte și un film făcut după ea cu mult înainte să mă nasc au reprezentat combustibilul care m-a pus în mișcare. Nu puteam rata noua ecranizare a romanului „Ben Hur”!

29
/08
/16

Cea de-a șaptea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, unicul festival de film balcanic din România, s-a încheiat duminică, 28 august, în Portul Cultural Cetate. De-a lungul celor 8 zile de festival au avut loc proiecții de film, demonstrații culinare, concerte și workshop-uri.

25
/08
/16

Două mediumetraje prezentate la Divan Film Festival au avut în centru oraşul Bucureşti: „Marilena de la P7”, de Cristian Nemescu, de la a cărui lansare s-au împlinit 10 ani, şi foarte puţin cunoscutul - dar extraordinarul – documentar color „Bucureşti”, realizat în 1942 de cineastul amator Nicolae Traian Bratu.

25
/08
/16

"Fac parte dintr-o generatie de actori care a umplut memoria românilor. Memorie care acum nu mai are memorie pentru noi. Mi-am iubit profesia, am stimat-o. În fiecare film laşi câte ceva din tine. Cred că fiecare om se termina aşa, dându-şi sufletul pentru fiecare lucru pe care l-a făcut." – Sebastian Papaiani. Îndrăgitul actor împlineşte, astăzi, 80 de ani!

24
/08
/16

Într-o vreme în care cinematografele și mai ales vizionările la „video” propuneau în special filme cu actori care fie rupeau norma la frumusețe sau rupeau adversarii în bătaie, m-am trezit ridicat de pe scaun de un domn, nici înalt, nici frumos – conform standardelor clasice, nici pletos, nici musculos. Revedeam filmul „Operațiunea monstrul” (scenariul: Titus Popovici / regia: Manole Marcus) și o seară de luni stătea să se sfârșească în brațele unei dimineți de marți, iar eu brusc vroiam să fiu Corneliu (Marin Moraru). Să pot explica, fumând fie și un cocean de porumb, cum am ales lingurița și am lansat milimetric în buza stufului de unde am recuperat monstrul într-o încleștare în care îi simțeam forța lui colosală.

23
/08
/16

Cinematografia românească va fi prezentă în perioada 1-3 septembrie la Roma, în celebrul parc Villa Borghese, cu proiecții de filme în premieră, în cadrul ultimei etape a Romania Film Festival ediția 2016.

22
/08
/16

„Nu există cuvinte...a plecat un actor și un Om de Geniu! Marin Moraru. Dumnezeu să-l odihnească. Marinuș.." - Oana Pellea. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Marin Moraru va fi depus luni seară la Biserica Colțea din Capitală. Înmormântarea artistului va avea loc miercuri, în jurul orelor prânzului, la Cimitirul Belu, pe Aleea Artiștilor.

22
/08
/16

Între 14 și 18 septembrie, va avea loc prima ediție a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE. Iubitorii filmului vor putea viziona pelicule conectate puternic cu 8 țări din America Latină: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. Sunt în total 15 filme care pot fi văzute la Cinema Elvira Popescu, Instituto Cervantes de Bucarest, POINT sau Journey Pub.

22
/08
/16

Cel mai așteptat thriller românesc al anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a câștigat două premii la Festivalul de la Sarajevo, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa. Sâmbătă seara, la gala de închidere, Gheorghe Visu a urcat pe scenă pentru trofeul Heart of Sarajevo acordat celui mai bun actor. Un al doilea premiu oferit filmului a fost Mențiunea Specială a Juriului. Din 23 septembrie, Câini intră pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

21
/08
/16

„Suntem ce sunt amintirile noastre.” - Marin Moraru. Cunoscutul actor a decedat duminică după-amiază, la Spitalul Elias. În vârstă de 79 de ani, actorul Marin Moraru (Marinuș, pentru prieteni) a fost unul dintre cei mai mari actori români ai generației sale. Înmormântarea va avea loc miercuri, la Cimitirul Belu, pe Aleea Artiștilor.