Documentary Mondays / Love and Engineering – hack-uri pentru dragoste
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentary-mondays-love-and-engineering-hack-uri-pentru-dragoste/

În această seară (4 iunie), de la ora 20:00, cinefilii sunt invitaţi la Centrul Ceh la penultima proiecţie Documentary Mondays din această primăvară. Va fi proiectat Love and Engineering, un film sensibil, dar amuzant, un rom-com deghizat în documentar, care ne spune povestea unor ingineri în căutarea împlinirii în dragoste.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2018

Viața noastră de zi cu zi este, în mare, proiectată de ingineri. Le place să inventeze și să structureze lucruri și se simt în largul lor atunci când lucrează cu cifre și științele naturii decât în relațiile cu sexul opus.

Atanas, un inginer în calculatoare din Bulgaria, susține că a reușit să găsească hack-ul pentru dragoste, dar oare poate reuși să îi ajute pe alți ingineri timizi și singuratici să descopere iubirea adevărată și totodată, fericirea supremă?

Încercând să vină cu o formulă științifică pentru a găsi soția perfectă, el se folosește de alți ingineri pe post de șoareci de laborator: le predă ideile sale și îi trimite să le testeze în lumea reală.

Acesta îi ghidează wireless în timpul întâlnirilor cu potențiale candidate – femei tinere și frumoase. Sunt regulile atracției, sexului și dragostei într-adevăr științifice? Și dacă da, chiar am vrea să știm asta?

Atât amuzant într-un mod tocilăresc, dar și cordial în același timp, deși Love and Engineering este plin de glume, nu își batjocorește în niciun moment subiecții.

Este destulă ironie, critică aspră a sinelui și umor ironic în acest documentar pentru a-l numi o parodie a dating-ului modern, online și o privire sensibilă în mai multe vieți singuratice.

Inginerii încearcă să „disece” esența dragostei printr-o serie de experimente și formule care variază de la blind dating la încercarea de a-și da seama dacă un anumit tip de miros al feței îi face mai atrăgători sau nu.

Intrarea la film este liberă, subtitrarea este în limba engleză, iar berea Budweiser Budvar este din partea casei. Eveniment Facebook aici.

Foto: Documentary Mondays, Love and Engineering – facebook

18
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Proiectat anul trecut în competiţia oficială de la Cannes, „Borgman”, în regia olandezului Alex van Wardermam, se înscrie în seria fabulelor care au ca ţintă predilectă materialismul societăţii moderne şi acea clasă de mijloc blazată în rutina sa emoţională şi familială.

16
/05
/14

 A treia ediție a Festivalului Pelicam are loc la Tulcea între 13 și 15 iunie și aduce filme în premieră națională cu semnătura unor regizori internaționali premiați care ne spun povești despre legături strânse între viața oamenilor și pământurile lor, din pădurea amazoniană până în Laponia.

16
/05
/14

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadows și noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.

16
/05
/14

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14 - 25 mai) este una a exceselor, conform afirmă editorii de la AFP, care au publicat o serie de date şi de cifre, pentru a argumenta această afirmaţie.

15
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil ca un monstru spectaculos vizual precum Godzilla să fie adaptat la 3D. Numai că, în aparenta dorinţă de a livra ceva memorabil, realizatorii par să fi pierdut simţul măsurii, oferind un Godzilla gigantesc pentru standardele modelului, însă umbrit de două creaturi nuclearofage cu apucături exterminatoare.

15
/05
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la cinema! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „#selfie”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

15
/05
/14

Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

14
/05
/14

10 actori talentați din teatrele din România vor avea parte de expunere, de întâlniri cu publicul, presa și specialiștii din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie), în cea de-a treia ediție a programului 10 pentru FILM.

13
/05
/14

Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

12
/05
/14

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

12
/05
/14

Borgman este un thriller horror cu tentă de umor negru, regizat de olandezul Alex van Warmerdam (The Northerners, The Dress), despre un vagabond care intră în viaţa unei familii din partea superioară a societăţii, transformând-o imediat într-un adevărat coşmar.

12
/05
/14

CRONICĂ DE FILM. Documentarul ”Bucureşti, unde eşti?”, al fotografului şi cineastului Vlad Petri, surprinde protestele din 2012 din Capitală, oferind nu doar o perspectivă empatică şi cu o certă valoare sociologică şi istorică, dar şi o încercare, mai subtilă, de chestionare a realităţii.

09
/05
/14

Ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood, dar a ales să uimească Parisul. A devenit o stea în cinematografia franceză a anilor ’30. „Cea mai aristocratică dintre actriţe“, „regina teatrului din Paris“, „unica“, „extraordinara“, „inimitabila Elvira“, aşa cum o alinta presa, Elvira Popescu a cucerit publicul francez, îmblânzindu-i pe cei mai exigenţi critici. Cei mai renumiţi dramaturgi ai vremii au scris pentru ea.