Doi artişti români, la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” de la Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-artisti-romani-la-festivalul-international-de-fotografie-eyes-on-de-la-viena/

Artiştii Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On”, care se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie la Viena. Cu cinci ediţii desfăşurate, 800 de candidaturi anual din toată lumea şi 225 de proiecte selectate în 2012, Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” transformă Viena […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Artiştii Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On”, care se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie la Viena.

Cu cinci ediţii desfăşurate, 800 de candidaturi anual din toată lumea şi 225 de proiecte selectate în 2012, Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” transformă Viena în capitala europeană a artei fotografice.

Expoziţia Sabinei Ulubeanu şi a lui Cătălin Creţu, numită „Creation: Space and Memory Games”, va fi accesibilă publicului vienez între 1 şi 27 noiembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX..

În plină eră digitală, în care orice lucrare vizuală este disponibilă intervenţiei ulterioare, unui nou spin vizual, Sabina Ulubeanu – compozitor şi fotograf – şi Cătălin Creţu – compozitor şi artist multi-media – abordează fotografia muzical.

„Aranjamentul” lucrărilor fotografice formează o partitură ce codifică opera şi îndeamnă la interpretare. Şi, fiindcă performarea partiturii presupune o scenă şi un instrument, totul se desfăşoară într-o vitrina stradală -Schikaneder Club&Kino (o adevărată instituţie a scenei alternative vieneze) – cu ajutorul unui calculator, o interfaţă digitală prin care publicul poate interacţiona grafic cu lucările expuse.

Vizitatorul plasat în vitrină, în faţa tastaturii, devine de la bun început parte a expoziţiei şi este invitat să transforme vizual oricare dintre fotografiile expuse, să improvizeze, să-şi creeze propria fantasmă spaţială, ba chiar să se proiecteze pe sine în timp real în noua fotografie pe care a creat-o.

Fotografiile Sabinei Ulubeanu analizează spaţii interiorizate, chipuri fugare contopite cu fundalul, portrete asumate, exterioare largi sau dimpotrivă, restrânse şi filtrate prin diverse obiecte opace, sticlă, textile.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 1 noiembrie, de la ora 19.00, la pupitrul DJ-ului aflându-se Cătălin Creţu – doctor al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (UNMB).

Expoziţia „Creation: Space and Memory Games” este sprijinită de ICR Viena, în cooperare cu Societatea austro-română, Schikaneder, Festivalul „Eyes On” şi Centrul de muzică electroacustică şi multimedia al UNMB.

 

Sursa: Mediafax

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.