DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dokstation-singurul-festival-de-filme-documentare-muzicale-din-bucuresti/

Fie că este vorba despre o trupă, un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică şi oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experienţă culturală şi umană specială. Prima ediţie DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti, va avea loc între 23 şi 25 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

DokStation se adreseaza atât publicului pasionat de film si muzica, cât si comunitatilor cartierelor bucurestene.

In cele trei zile, DokStation va avea un program alcatuit din filme documentare recente, in premiera in România, care descopera povesti despre muzica – povesti din studio, de pe scena si din culise, povesti despre muzici, vorbe si viziuni, povesti ale unor muzicieni cu esecurile si succesele lor.

Proiectiile vor avea loc in câteva cartiere din Bucuresti, in cele doua spatii ale Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreART – Gradina cu filme si Teatrelli (sectorul 1), la Teatrul de Vara “Mihai Eminescu” – Parc Lia Manoliu (sectorul 2), la Expirat Halele Carol (sectorul 5) si in Amfiteatrul Parcul Drumul Taberei (sector 6).

Primele patru titluri din programul DokStation sunt

Gary Numan: Android in LaLa Land (2016), regia Steve Read,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Rob Alexander, un documentar ce-l omagiaza pe naşul muzicii electronice pop,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte, un omagiu energic si taios editat adus muzicianului Frank Zappa,

Imagine Waking up Tomorrow and all Music has Disappeared (2015), regia Stefan Schwietert, in care fostul solist al formatiei The KLF realizeaza un experiment muzical, incercand sa-si imagineze cum ar fi o lume in care muzica dispare,

si Imagini din vis (2016), regia Sorin Luca, despre talentatul muzician Rodion Rosca, pionier al muzicii electronice din România.

In perioada urmatoare vor fi anuntate si celelalte titluri din program si, totodata, detalii despre concerte, DJ set, sesiuni Q&A cu invitati straini ce vor acompania vizionarile filmelor documentare.

DokStation este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti – Orasul in-vizibil.

Foto: DokStation – dokstation.ro

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.