DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dokstation-singurul-festival-de-filme-documentare-muzicale-din-bucuresti/

Fie că este vorba despre o trupă, un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică şi oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experienţă culturală şi umană specială. Prima ediţie DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti, va avea loc între 23 şi 25 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

DokStation se adreseaza atât publicului pasionat de film si muzica, cât si comunitatilor cartierelor bucurestene.

In cele trei zile, DokStation va avea un program alcatuit din filme documentare recente, in premiera in România, care descopera povesti despre muzica – povesti din studio, de pe scena si din culise, povesti despre muzici, vorbe si viziuni, povesti ale unor muzicieni cu esecurile si succesele lor.

Proiectiile vor avea loc in câteva cartiere din Bucuresti, in cele doua spatii ale Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreART – Gradina cu filme si Teatrelli (sectorul 1), la Teatrul de Vara “Mihai Eminescu” – Parc Lia Manoliu (sectorul 2), la Expirat Halele Carol (sectorul 5) si in Amfiteatrul Parcul Drumul Taberei (sector 6).

Primele patru titluri din programul DokStation sunt

Gary Numan: Android in LaLa Land (2016), regia Steve Read,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Rob Alexander, un documentar ce-l omagiaza pe naşul muzicii electronice pop,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte, un omagiu energic si taios editat adus muzicianului Frank Zappa,

Imagine Waking up Tomorrow and all Music has Disappeared (2015), regia Stefan Schwietert, in care fostul solist al formatiei The KLF realizeaza un experiment muzical, incercand sa-si imagineze cum ar fi o lume in care muzica dispare,

si Imagini din vis (2016), regia Sorin Luca, despre talentatul muzician Rodion Rosca, pionier al muzicii electronice din România.

In perioada urmatoare vor fi anuntate si celelalte titluri din program si, totodata, detalii despre concerte, DJ set, sesiuni Q&A cu invitati straini ce vor acompania vizionarile filmelor documentare.

DokStation este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti – Orasul in-vizibil.

Foto: DokStation – dokstation.ro

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.