Domestic in regia Adrian Sitaru, in selectia festivalului Slamdance, singurul organizat exclusiv de cineasti
https://www.ziarulmetropolis.ro/domestic-in-regia-adrian-sitaru-in-selectia-festivalului-slamdance-singurul-organizat-exclusiv-de-cineasti/

Filmul lui Adrian Sitaru – „Domestic” – a fost inclus în selecţia singurului festival organizat exclusiv de cineaşti, Slamdance, desfăşurat în paralel cu Festivalul de la Sundance, în Park City (Utaj, Statele Unite), care are loc între 18 şi 24 ianuarie 2013. Potrivit unui comunicat 4Proof Film, comedia „Domestic” figurează în noua secţiune Beyond, dedicată […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

Filmul lui Adrian Sitaru – „Domestic” – a fost inclus în selecţia singurului festival organizat exclusiv de cineaşti, Slamdance, desfăşurat în paralel cu Festivalul de la Sundance, în Park City (Utaj, Statele Unite), care are loc între 18 şi 24 ianuarie 2013.

Potrivit unui comunicat 4Proof Film, comedia „Domestic” figurează în noua secţiune Beyond, dedicată „filmelor îndrăzneţe cu viziuni inovatoare”, fiind a doua selecţie majoră pentru filmul lui Adrian Sitaru după cea de la Festivalul Internaţional de Film de la Mar del Plata, din noiembrie.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora şi Sergiu Costache. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparţine lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan.

„Domestic” va fi lansat în România în martie 2013.

Supranumit „Quinzaine des Realisateurs al Sundance-ului”, Slamdance se află la a 19-a ediţie şi reuneşte producţii originale şi regizori cu viziuni noi, în încercarea de a încuraja cinema-ul independent.

Aici s-au făcut remarcaţi, pentru prima dată, Christopher Nolan („Inception”), Oren Peli („Paranormal Activity”), Marc Forster („Stranger than Fiction”), Lena Dunham – creatoarea serialului „Girls” sau Benh Zeitlin („Beasts of the Southern Wild”).

Pentru că multe dintre filme ajung să fie achiziţionate de case mari de distribuţie – o şansă nesperată pentru cineaştii fără bugete – anul trecut 5.000 de filme au fost înscrise la Slamdance.

Totodată, timp de un an, organizatorii proiectează filmele selecţionate în diverse oraşe din Statele Unite şi le fac disponibile pe diverse platforme online.

„În Slamdance, ca şi în Sundance, intră doar filme de o anumită calitate şi originalitate, ce au şi un potenţial comercial. Este ceea ce mi-am dorit de la ‘Domestic’. În plus, vizibilitatea pentru presă şi pentru cei din lumea filmului este extrem de mare, asta pe un continent unde filmul chiar este o afacere. Este foarte onorant pentru mine”, declară regizorul Adrian Sitaru.

Sursa: Agerpres

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.