Don Pasquale vine la Opera din Brasov
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-pasquale-vine-la-opera-din-brasov/

O seară specială cu…   DON PASQUALE                                                 Operă de G. DONIZETTI   Dirijor: Dorel Munteanu Regia: Cristian Mihailescu Coregrafia: Nermina Damian   Cea mai populară  operă comică  (alături de „Bărbierul din Sevilla”de Gioacchino Rossini) cântată de zeci de ani, cu acelaşi succes pe cele mai importante scene ale lumii,revine  pe scena Operei Brasov […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

O seară specială

cu…

 

DON PASQUALE

   

                                            Operă de G. DONIZETTI

 

Dirijor: Dorel Munteanu

Regia: Cristian Mihailescu

Coregrafia: Nermina Damian

 

Cea mai populară  operă comică  (alături de „Bărbierul din Sevilla”de Gioacchino Rossini) cântată de zeci de ani, cu acelaşi succes pe cele mai importante scene ale lumii,revine  pe scena Operei Brasov .

Premiera a avut loc la Paris în ianuarie 1843; acţiunea se desfăşoară la Roma, in casa lui Don  Pasquale .

La cei 70 de ani, Don Pasquale îşi doreşte ce nu merită: o tânără angelică să-i fie soţie. Dar ..se ştie: ce este în afara legilor naturii, poate sa devină tragic sau comic.

Supărat ca Ernesto, nepotul său, refuză să se căsătorească cu o văduvă bătrână şi bogată,preferâd-o pe tânăra Norina, hotărăşte să-şi  dezmoşteneasca nepotul iar Norina sa-i devina lui, soţie. Ernesto este insa  vrajit de farmecele Norinei iar dupa o serie de intamplari comice,cei doi tineri,impreuna, il silesc pe batran sa le accepte casatoria.

Muzica şi textul crează o relaxare extraordinară datorită subiectului comic.

Surprizele neaşteptate: bani risipiţi pe toalete luxoase şi mobilă, seri la restaurante… precum si inovaţiile regizorale,o scenografie care răstoarnă uzanţe, aducând pe scenă o statuie ”vie”,o fântână arteziană reală, precum şi arii memorabile,duete inefabile,coruri extraordinare…toate fac din spectacolele Operei Braşov, adevărate evenimente.

 

Aşadar,sâmbătă 23 Februarie 2013:   O  seară specială cu…   „DON PASQUALE „

cu : Marian Reşte (debut), Nicoleta Chirila, Cristina Roşu (debut), Adrian Mărcan, Mihai Irimia, Ramona Mezei(statuia)

                Corul şi Orchestra Operei Braşov

 

 

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.