„Dor de casă“, melodia celor care nu ajung acasă de Sărbători
https://www.ziarulmetropolis.ro/dor-de-casa-melodia-celor-care-nu-ajung-acasa-de-sarbatori/

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes şi actriţa Carmen Tănase, şi care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecaţi la muncă în străinătate, şi care şi-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

Un articol de Petre Ivan|23 decembrie 2019

„Când asculți melodia asta de pe peronul gării din Amsterdam, în așteptarea trenului spre serviciu, și nu îți poți stăpâni lacrimile… când știi că e 20 Decembrie dar tu nici Crăciunul ăsta nu ajungi acasă, când ai toate lucrurile pe care ți le doreai cu ani în urmă și când strângi bani de casă cum spune melodia, dar tu ai sufletul uscat de dor și niciun lucru material nu umple golul din inima ta…“, comentează utilizatorul A.B. pe YouTube.

„Am 32 de ani, 1,82 cm, 95 kg (stabilit în Chicago) și plâng ca un copil gândindu-mă la părinți… gândindu-mă ACASĂ! Ne-ați «lovit» pe toți… cei care suntem plecați. Oricum… frumoasă melodie!“ – Cosmin Radu

„Dragilor,  vă spun un lucru: ce dor poartă românul în suflet nu poartă nici un alt popor pe acest pământ! Dor de o mâncare anume, dor de un miros anume, dor de copilărie, dor de casă, dor de părinți, dor de bunici, dor de colegi, dor de o melodie. Am fost aproape trei ani în afară și toate versurile au vibrat în mine, dar am revenit la modestia și simplitatea vieții de român ce își potolește dorul și bucuria cu toate lucrurile mărunte și gesturile omenesti pline de omenie. Dacă aș fi fost încă în străinătate și auzeam melodia asta eram în stare să mă întorc în țară pe jos… Nu știu de ce în unii dintre noi există un dor ce te sfâșie dacă nu îl împlinești… A crescut nivelul de trai în România, e bine și la noi… dracul nu e așa negru, e buna și străinătatea 3-5-10 ani, că ai ce vedea și învăța, dar mai mult nu e bine…“- Petronica18, pe Youtube.

03
/04
/20

Despre povești, copilărie, literatură, femei, război, amintiri din kibbutz și alte întâmplări, în 25 de destăinuiri ale scriitorului israelian Amos Oz, consemnate de Shira Hadad în volumul de convorbiri „Din ce este făcut un măr?” (Editura Humanitas Fiction, 2020).

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/09
/19

Actrița Oana Pellea a descoperit astăzi, prin intermediul facebook, un filmuleț emoționant din urmă cu jumătate de veac. L-a postat pa pagina sa de facebook, alături de un mesaj tulburător, care se încheie cu aceste cuvinte: "Mulțumesc, tată, pentru tot! Te iubesc!"

Pagina 1 din 512345