„Dor de casă“, melodia celor care nu ajung acasă de Sărbători
https://www.ziarulmetropolis.ro/dor-de-casa-melodia-celor-care-nu-ajung-acasa-de-sarbatori/

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes şi actriţa Carmen Tănase, şi care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecaţi la muncă în străinătate, şi care şi-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

Un articol de Petre Ivan|23 decembrie 2019

„Când asculți melodia asta de pe peronul gării din Amsterdam, în așteptarea trenului spre serviciu, și nu îți poți stăpâni lacrimile… când știi că e 20 Decembrie dar tu nici Crăciunul ăsta nu ajungi acasă, când ai toate lucrurile pe care ți le doreai cu ani în urmă și când strângi bani de casă cum spune melodia, dar tu ai sufletul uscat de dor și niciun lucru material nu umple golul din inima ta…“, comentează utilizatorul A.B. pe YouTube.

„Am 32 de ani, 1,82 cm, 95 kg (stabilit în Chicago) și plâng ca un copil gândindu-mă la părinți… gândindu-mă ACASĂ! Ne-ați «lovit» pe toți… cei care suntem plecați. Oricum… frumoasă melodie!“ – Cosmin Radu

„Dragilor,  vă spun un lucru: ce dor poartă românul în suflet nu poartă nici un alt popor pe acest pământ! Dor de o mâncare anume, dor de un miros anume, dor de copilărie, dor de casă, dor de părinți, dor de bunici, dor de colegi, dor de o melodie. Am fost aproape trei ani în afară și toate versurile au vibrat în mine, dar am revenit la modestia și simplitatea vieții de român ce își potolește dorul și bucuria cu toate lucrurile mărunte și gesturile omenesti pline de omenie. Dacă aș fi fost încă în străinătate și auzeam melodia asta eram în stare să mă întorc în țară pe jos… Nu știu de ce în unii dintre noi există un dor ce te sfâșie dacă nu îl împlinești… A crescut nivelul de trai în România, e bine și la noi… dracul nu e așa negru, e buna și străinătatea 3-5-10 ani, că ai ce vedea și învăța, dar mai mult nu e bine…“- Petronica18, pe Youtube.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.